Proxenet condamnat la 20 de ani de închisoare în Austria

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Adrian Bogdan Negrei (29 de ani), din Cluj-Napoca, a fost condamnat, de tribunalul din Viena, la 20 de ani de închisoare pentru tentativă de omor, după ce i-a dat foc unei prostituate. În acelaşi dosar, vărul său, Nico Negrei, a primit opt ani pentru vătămare corporală.

Incendierea a avut loc în mai 2010, în faţa unui club din cartierul „roşu" al capitalei Austriei. Adrian Bogdan Negrei, zis Creţu, a cerut o taxă de protecţie de 3.000 de euro de la o prostituată română în vârstă de 36 de ani. Femeia a refuzat să plătească, iar „Creţu" l-a pus pe Nico Negrei să-i ardă părul cu o brichetă. Apoi, l-a trimis pe şofer să aducă benzină din maşină, într-un pahar. A aruncat benzina în faţa prostituatei şi i-a dat foc. Conform procurorilor, femeia a ars timp de 30 şi 60 de secunde, până când şi-a aruncat o geacă pe faţă şi s-a trântit pe jos. Prostituata a fost internată în stare gravă la o clinică din Viena şi a stat la terapie intensivă timp de două săptămâni şi jumătate. „Creţu" a fost dat în urmărire generală şi a fost prins de unitatea specială de poliţie Cobra, la o lună de la incident.

Pedeapsa maximă

Iniţial, procurorii au încadrat fapta la vătămare corporală gravă, însă în urma anchetei au schimbat-o la tentativă de omor. Pentru faptele comise, judecătorii l-au condamnat pe Adrian Bogdan Negrei la pedeapsa maximă, 20 de ani de închisoare. „Este o pedeapsă pe măsura violenţei cu care a acţionat Negrei. Acest tip a acţionat cu o extraordinară brutalitate. Condamnarea trebuie să fie un exemplu pentru alţii, să nu se mai repete astfel de cazuri. Chiar dacă sunt prostiuate, nu poţi să-ţi baţi joc de ele cum vrei", a declarat judecătorul Richard Weber.

Prostituata s-a întors în România

Procurorii au discutat joia trecută, prin intermediul  videochatului, cu victima, care s-a întors în România după ce a părăsit spitalul. „Femeia a fost mutilată şi va rămâne aşa. A spus că a avut sentimentul că îi curge carnea de pe faţă", a mai spus Weber. Presa din Austria l-a numit pe Bogdan Negrei „Mafiotul roşu", pentru faptul că a dus la Viena şi în mai multe oraşe austriece sute de românce, pe care le teroriza cu taxe de protecţie. Românul a negat toate acuzaţiile care i se aduc, spunând că este nevinovat şi că pătimeşte doar pentru că s-a aflat la faţa locului în momentul atacului. 

„Creţu" a avut de-a face şi cu poliţia din Olanda. În 2009, el a fost arestat în oraşul Alkmaar, pentru că a ameninţat că îi taie mâna unei prostituate care a refuzat să-i plătească taxa de protecţie. Pe numele lui Adrian Bogdan Negrei este un dosar pe rol şi la Judecătoria din Cluj-Napoca, unde este judecat pentru lovire, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii publice. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite