Protezele vor fi implantate cu mai mare precizie la Spitalul Foişor datorită unui sistem care a costat 1,5 milioane de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Spitalul Foişor din Capitală are un nou sistem de ghidaj FOTO Adevărul
Spitalul Foişor din Capitală are un nou sistem de ghidaj FOTO Adevărul

Începând de marţi, Spitalul Foişor din Capitală are un sistem de ghidaj pentru implantarea cu mare precizie a protezelor şi unul de anestezie loco-regională cu ultrasunete. Sistemul, care va funcţiona începând de miercuri, a costat peste 1,5 milioane de lei.

Potrivit Mediafax, o echipă de tehnicieni ajută, marţi, la montarea echipamentului, iar primele operaţii sunt programate miercuri şi joi.

„Acest sistem ne ajută foarte mult în cazul în care pacienţii au diformităţi foarte mari. Ne ajută la cazurile în care au existat fracturi anterior de execuţia protezării. Ne ajută, de asemenea, când pacientul are deja o revizie, cum este primul pacient care va fi operat miercuri, când nu putem folosi ghidurile clasice. Apoi, joi, vom opera al doilea caz, o proteză de revizie a cărei tije interne nu permite introducerea unui sistem de ghidare clasic. Deci este un element de acurateţe, care se poate folosi numai în cazuri deosebite. Cu timpul, am vrea să-l introducem mai ales la generaţiile de tineri chirurgi, care se adaptează mai uşor la joystick şi la lucrurile noi”, a declarat doctorul Cristian Stoica, managerul spitalului, citat de Mediafax.

Odată cu noul sistem, va fi schimbat şi modul în care se fac anestezii. Astfel, noul tip de anestezie este mai puţin nociv decât cele clasice, arată şi medicul Ana Maria Munteanu.

„Aparatul pentru anestezia loco-regională este foarte mic, cam cât un laptop. Încercăm să facem cât mai multe anestezii loco regionale din mai multe motive. O dată pentru că o parte din pacienţi sunt cu comorbidităţi şi anestezia periferică cât mai localizată este mai puţin nocivă, iar în al doilea rând pentru că ea în sine costă mai puţin şi durează mai mult. Cu ultrasunete, vezi acul şi nervul, iar cantitatea de substanţă pe care o faci este mult mai mică, eficienţa - mult mai mare, complicaţiile - rarisime”, a spus Munteanu.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite