Proteste violente la Chişinău. Cine se află în spatele lor

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Proteste violente au acum loc la Chişinău. Cine se află în spatele lor şi care este scopul?
Proteste violente au acum loc la Chişinău. Cine se află în spatele lor şi care este scopul?

Proteste violente au avut loc miercuri seară la Chişinău. Se pun însă mai multe întrebări: cine sunt participanţii, ce doresc aceştia, cine se află în spatele protestelor, care este scopul real? Dincolo de aceste întrebări, cauza este una singură: eşecul celui de-al doilea stat românesc şi acapararea lui de forţe oligarhice ce folosesc statul pentru exploatarea cetăţenilor.

Cine sunt participanţii?

Vrem, nu vrem, marea majoritate a participanţilor la proteste sunt cetăţeni simpli ai Republicii Moldova: pro-ruşi, moldovenişti sau unionişti. Cei din stradă sunt oameni simpli nemulţumiţi, nu sunt omuleţi verzi aduşi de Moscova.

Ce doresc aceştia?

Un stat normal, un stat care să le ofere drepturi, garanţii şi bunăstare. Vor un stat fără corupţie, cu instituţii respectabile, un stat cu minim de bunăstare asigurată.

Va avea loc destabilizarea statului, nu este bine pentru România, dar tot bine nu este să girăm, şantajaţi fiind, un guvern numit de o grupare oligarhică.

Moldovenii vor cu Europa, cu România - dovadă stă faptul că la alegerile locale peste 70% din primari sunt din forţele pro-europene. Problema e că la nivel central nu mai au încredere în partidele pro-europene şi atunci dau un vot contra, un vot pedeapsă. Tot dovadă stă faptul că deşi au furat 1 miliard de euro, partidele pro-europene au reuşit să obţină majoritatea, numai pentru simplul fapt că cetăţenii au preferat pe aceştia în locul forţelor pro-ruse. Dar criza s-a acutizat şi atunci pro-europenii practic forţează şi împing cetăţenii să voteze cu forţele pro-ruse.

Cine se află în spatele protestelor?

În spatele protestelor se află forţele pro-ruse. Ele se folosesc de nemulţumirea populaţiei şi corupţia generallizată pentru a deturna traseul european al Republicii Moldova.

Este adevărat că traseul european în realitate nici nu există, deoarece cei care conduc Republica Moldova şi se pretind pro-europeni au făcut cel mai mult rău acestei idei, asociind-o cu cea de corupţie generalizată şi furtul unui miliard de euro, într-o economie cu 10 miliarde(ca şi cum în România un grup de interese ar fi furat şi scos cash din bănci 20 de miliarde de euro). Acolo nu există pro-europeni, nu la nivel de clasă politică. Există unii care au furat această ideea şi au batjocurit-o de oamenii când aud de pro-europeni nu mai înţeleg decât corupţie.

Care este scopul real?

Scopul real al majorităţii este o viaţă mai bună. Scopul celor care ghidează populaţia din umbră este destabilizarea Republicii Moldova, alegeri anticipate şi venirea forţelor pro-ruse.

sursa: www.curaj.tv

Ce e de făcut?

România nu trebuie decât să susţină public şi permanent că singura soluţie reală de guvernare şi rezolvare a crizei permanente de dincolo de Prut este Unirea cu România. România nu trebuie să se implice în lupta oligarhică şi să indice care din hoţi e mai mic, căci astfel va fi asociată cu ideea de corupţie şi hoţie. Nu poţi spune moldovenilor să accepte corupţia şi statul oligarhic mafiot, doar ca el să nu ajungă pe mâna ruşilor. Nu aceasta este alternativa. Unirea Este.

Ce se va întâmpla?

Dacă România nu vine cu o propunere clară şi oficială legată de începerea negocierilor pentru Unire, binenţeles pe baza unui referendum, este o problemă de luni până se va închide graniţa pe Prut. Acesta va fi un eşec imens al preşedintelui Klaus Johannis, cel care va rămâne în istorie ca preşedintele ce a dat din nou Rusiei pe românii basarabeni. Rusia va veni şi vom asista la un regim ce va anula orice relaţie cu România şi milioanele investite de români şi statul român se vor duce pe apa sâmbetei.

La Chişinău asistăm la eşecul geopolitic al României de a stabiliza regiunea. În loc să promovăm singura variantă reală, Unirea cu România, ne-am ascuns în spatele unei idei de integrare europeană care nu există. Mai mult, politicienii de la Bucureşti au girat o mafie politică şi au discreditat România.

Rusia va ajunge pe Prut. Cum vor justifica consilierii preşedintelui aceste eşec în faţa partenerilor Europeni? Cum puteţi justifica în faţa românilor că am pierdut din nou Basarabia?

Încă nu este prea târziu.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite