Proteste în Piaţa Victoriei: Sindicaliştii de la Cartel "Alfa" vor modificarea Codului de dialog social şi creşterea salariului minim

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Protestele organizate săptămâna aceasta de Cartel "Alfa", în toate judeţele, se încheie cu mitingul din Bucureşti, Piaţa Victoriei. Sindicaliştii cer USL să-şi respecte promisiunile făcute înainte de preluarea guvernării, adică să modifice Codul de dialog social, să crească salariul minim pe economie şi să creeze locuri de muncă.

Principala revendicare o reprezintă modificarea Codului de dialog social, o lege care cuprinde reglementările referitoare la sindicate şi patronate, precum şi la contractele colective de muncă.

Guvernul Ponta a avut o tentativă de modfiicare şi un proiect elaborat de autorităţi şi sindicalişti a fost lansat spre dezbatere publică, puţin timp după venirae la putere a USL.

Proiectul a stat pe site-ul Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale (MMFPS) până când cei de la FMI au solicitat scoaterea lui, deoarece o schimbarea a actualului Cod (adoptat în timpul Guvernului Emil Boc) ar încălca acordul semnat de România.

O a doua cerere a sindicaliştilor este ca salariul minim pe economie să crească, de la 1 ianuarie 2013, la 850 de lei, faţă de 700 de lei, cât este acum.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite