Protestarii de la ministerul de Finanţe: Probabil că Ialomiţeanu joacă solitaire

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Proteste la Ministerul de Finanţe Foto: Petrica Tanase
Proteste la Ministerul de Finanţe Foto: Petrica Tanase

"Ministrul este în cabinet. Probabil joacă solitare", ne-a declarat o femeie din mulţimea adunată în faţa biroului ministrului Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu, înainte ca acesta să iasă cu ajutorul SPP-ului.

Mai citeşte: Angajaţii de la Finanţe au ieşit în stradă

Protest al inspectorilor fiscali timişoreni la cafele şi bancuri despre Guvern

La doi paşi distanţă de interlocutoare, câţiva SPP-işti priveau lung uşa gata să intervină dacă mulţimea furioasă s-ar repezi înăuntru. Protestatarii, 80% femei, au ocupat întregul etaj pe care se află cabinetul ministrului si multe persoane s-au aşezat pe jos cu sticla de apă lângă prevestind o noapte lungă.

Angajatele ministerului erau extrem de furioase pentru ca li s-a promis in urma cu o lună că dacă îşi fac planul la încasări primesc stimulentele."L-am făcut şi l-am şi depăşit", spune una dintre ele, aprobată în cor de un grup mai mare de colege adăugând că in ciuda acestui fapt nu li s-au mai dat completarile la salariu.

Protestatarele spun că salariile lor de bază sunt în jur de zece 15 milioane şi nu se poate trăi cu acesti bani muncind mai bine de 12 ore pe zi inclusiv sâmbetele şi duminicile.

Cu puţin înainte de ora 22 lucrurile pareau a fi într-un blocaj complet şi toată lumea părea revoltată de faptul că membrii cabinetului s-au dus la Ateneu în loc să rezolve problemele din minister. Singur, Ialomiţianu, a stat baricadat o vreme dincolo de uşa închisă a biroului sau, în timp ce în minister intra cine voia fără sa întrebe nimeni nimic.

Mai citeşte şi:

Protest de jumătate de oră la Finanţele din Timiş

Finanţiştii ieşeni continuă protestul spontan

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite