UPDATE Protest spontan la Spitalul Bagdasar Arseni. Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, l-a demis pe managerul instituţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Protest spontan la Spitalul Bagdasar Arseni unde mai multe cadre medicale au ieşit în curtea unităţii sanitare, nemulţumite de nivelul salarizării. Ministrul Sorina Pintea a luat decizia de a-l demite pe managerul spitalului.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, promite măsuri. „Schimb managerul astăzi”, a precizat oficialul. 

Oficialul a discutat cu câţiva dintre angajaţii care i-au semnalat nivelul scăzut al sporurilor, faptul că lucrează cu un aparat de radiologie vechi de 40 de ani sau că un brancardier câştigă lunar 1.300 de lei.

„În mod normal, corect, ar fi să se dea sporul secţiei. S-a modificat legislaţia, vom vedea exact şi eu vă asigur că veţi primi drepturile. Lăsaţi-mă să văd exact despre ce e vorba", a spus ministrul. 

Potrivit cadrelor medicale, sunt mai multe nemulţumiri, între care micşorarea veniturilor, prin sistarea unor sporuri pe care le-au avut în decembrie 2018.

De asemenea, cadrele medicale susţin că salarizarea kinetoterapeuţilor, farmaciştilor, psihologilor şi brancardierilor este extrem de mică.

Totodată, ei spun că sporurile acordate pentru condiţiile de muncă sunt blocate la minim, în comparaţie cu spitalele mici.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite