Protest al farmaciştilor în faţa Ministerului Muncii: „Legea salarizării ne discriminează”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Adevărul
FOTO Adevărul

Zeci de farmacişti din spitalele publice din ţară au pichetat, joi, sediul Ministerului Muncii. Aceştia sunt nemulţumiţi de legea salarizării unitare, care, susţin ei, îi discriminează.

Potrivit Mediafax, farmaciştii care au fost prezenţi la protest se consideră umiliţi că nu au beneficiat de majorări salariale, la fel ca şi alţi colegi din sistem, respectiv medicii şi asistenţii medicali. 

„Protestăm pentru a determina Ministerul Muncii să reconsidere importanţa profesiei de farmacist în echipa medicală. Legea 250/2016 prevedea un raport salarial 1:1, medic:farmacist, însă Legea 153/2017 modifică acest raport salarial într-unul care discriminează farmacistul, îl situează sub jumătate din salariul de bază al medicului. Considerăm că este discriminatoriu. Farmaciştii sunt absolvenţi ai universităţilor, urmează un rezidenţiat, un examen pentru obţinerea titlului, exact ca medicii.(...) În momentul acesta punem problema demnităţii profesionale, ne considerăm umiliţi şi excluşi din echipa medicală. (...) La noi în spital, la unii farmacişti, din februarie salariul a scăzut cu 400-500 de lei, după care a revenit. Scăderea a fost provocată de faptul că s-a redus sporul pentru orele suplimentare, spor care ulterior s-a rectificat”, a arătat Floriana Ionică, farmacist la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Craiova, potrivit sursei citate. 

Protestatarii solicită ca importanţa profesiei de farmacist să fie recunoscută în echipa medicală. Aceştia susţin că Legea 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice discriminează farmaciştii, deoarece nu sunt incluşi în noua lege, de aceea au salarii mai mici decât al medicilor, chiar dacă au acelaşi grad profesional şi aceeaşi experienţă. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite