Protecţia Consumatorilor: Legea care interzice activităţile în săli care necesită consolidare este una bună

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Adevărul
FOTO Adevărul

reşedintele Asociaţiei Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor şi Promovarea Programelor şi Strategiilor, Sorin Mierlea, a declarat, vineri, că legea de interzicere a organizării de activităţi care presupun aglomerări de persoane în săli cu risc seismic este bună şi reprezintă o normalizare.

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat marţi Legea pentru modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului nr. 20/1994 privind măsuri pentru reducerea riscului seismic al construcţiilor existente care prevede că "se interzic organizarea şi desfăşurarea de activităţi permanente şi/sau temporare în spaţiile prevăzute la art. 2 alin. (5) lit. a) şi altele asemenea, care implică aglomerări de persoane, până la finalizarea lucrărilor de intervenţie realizate în scopul creşterii nivelului de siguranţă la acţiuni seismice a construcţiei existente".

„Cred că este o lege bună. (...) Consider că este o normalizare şi o europenizare a acestor tipuri de activităţi", a spus Sorin Mierlea, cu prilejul unei conferinţe a asociaţiilor de proprietari.

Potrivit acestuia, dacă "va fi lege pentru toţi" centrul vechi din Capitală aproape se va închide.

"Tot ce înseamnă partea veche a oraşului din punct de vedere al activităţilor comerciale se va închide până când vor fi reabilitate şi astfel vom avea probabil clădiri mai frumoase, mai bune şi, în primul rând, mai sigure pentru cetăţean, fiindcă nu vreau să merg nici la teatru, nici la restaurant, nu vreau să îmi trimit copilul nici la şcoală, nici într-un club şi să mă trezesc că mă duc să îl recunosc la morgă. Din această perspectivă, cred că este o obligaţie să înţelegem că respectarea legii trebuie să fie pentru toţi", a spus Mierlea.

La rândul său, preşedintele Ligii Asociaţiilor de Proprietari Habitat, Mihai Mereuţă, şi-a exprimat aprecierea pentru legea de interzicere de activităţi în săli ce necesită lucrări de consolidare.

„Este foarte bine, trebuia să fie de la început aşa, dar, odată cu consolidarea acesta în legătură cu care ne lamentăm, poate ne apucăm şi o şi facem şi aici este în egală măsură vina proprietarilor, dar şi a autorităţilor care ani de zile au fost prost organizate", a declarat Mereuţă.

„Toate cele 372 de clădiri expertizate tehnic şi încadrate în clasa I de risc seismic necesită intervenţie pentru reducerea riscului seismic, dar cu finanţare din alocaţii de la bugetul de stat numai cele 187 cu pericol de prăbuşire. Dintre aceste 187 de clădiri, asociaţiile de proprietari de locuinţe din 65 de imobile au depus solicitări pentru luare în evidenţe şi includere în programe de acţiuni", informa Primăria Capitalei, în decembrie 2014.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite