PROMO „La masa Adevărului” – Teodor Baconschi, ministrul Afacerilor Externe: „Nimeni nu are interesul unui război”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Încheiem un an parcă mai agitat ca niciodată - criză economică mondială, repoziţionări strategice ale marilor puteri, revoluţii arabe şi multe altele.

Unde am fost noi, românii, în toate aceste jocuri internaţionale şi, mai ales, cât contează România pe actuala hartă a lumii. Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Baconschi, s-a aşezat „La masa Adevărului" pentru a ne lămuri în privinţa câtorva dintre direcţiile de acţiune ale diplomaţiei noastre, înaintea unui 2012 extrem de „interesant".

„Pe măsură ce fabricăm răspunsul politic la problemele pe care criza le-a scos în evidenţă, vom depăşi această perioadă de turbulenţă. Nu mai văd soluţii anti-criză de tip militarist. Nu cred că cineva în comunitatea internaţională are interesul unei conflagraţii", spune Teodor Baconschi, referindu-se la un scenariu sumbru, invocat deja în unele cancelarii europene.

Forma video a dialogului cu ministrul Afacerilor Externe o veţi putea accesa pe www.adevarultv.net şi pe www.adevarul.ro, începând de miercuri seară, iar varianta tipărită o veţi găsi în ziarul de joi, 29 decembrie.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite