Proiectul prin care pacienţii asiguraţi la CNAS vor beneficia gratuit de investigaţii de screening, adoptat

Proiectul prin care pacienţii asiguraţi la CNAS vor beneficia gratuit de investigaţii de screening, adoptat

Pacienţii asiguraţi vor beneficia gratuit de investigaţii se screening

Camera Deputaţilor a adoptat decizional un proiect de lege prin care pacienţii asiguraţi prin Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) benficiază gratuit de investigaţii de screening la propria solicitare, din momentul încadrării în grupul de risc sau în baza unei trimiteri de la medicul specialist.

Ştiri pe aceeaşi temă

Proiectul  modifică legea drepturilor pacientului nr.46/2003, în sensul acordării pacienţilor asiguraţi prin Casa Naţională de Asigurări de Sănătate de a beneficia, gratuit, de investigaţii de screening la solicitare proprie, din momentul încadrării în grupul de risc sau în baza unei trimiteri de la medicul specialist.
 
Prin screening se înţelege examinarea iniţială de prezumţie sau stabilirea existenţei reale a bolilor sau a altor caracteristici biologice ori comportamentale într-o populaţie, care constă în aplicarea unui ansamblu de procedee şi tehnici de investigaţie în scopul descoperirii precoce şi evidenţierii lor într-un stadiu incipient
 
Astfel, conform iniţiativei legislative de acest screening, gratuit, vor beneficia „pacienţii asiguraţi prin Casa Naţională de Asigurări de Sănătate au dreptul la investigaţii gratuite de screening la justa solicitare proprie din momentul încadrării în grupul de risc sau pe baza unei trimiteri de la medicul specialist”.
 
Pe 2 octombrie 2019, Senatul a adoptat proiectul ca prim for sesizat, marţi fiind adoptat decizional de Camera Deputaţilor. Prin urmare, legea merge la promulgare.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările