PROIECT Pedeapsa cu închisoarea pentru educaţia sexuală în şcoli fără acordul părinţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Profesorii care predau educaţie sexuală în şcoli, fără a avea acordul scris al părinţilor, ar putea ajunge la închisoare. Aşa prevede un proiect de lege iniţiat de Ninel Peia, parlamentar PSD.

Demersul parlamentarului este unul inutil, arată oficiali de la Inspectoratul Şcolar al municipiului Bucureşti, precizând că în şcoli nu există cursuri de educaţie sexuală, ci doar o materie opţională „Educaţie pentru sănătate”, arată digi24.ro.

Conform sursei citate, unul dintre motivele pentru care Ninel Peia a înaintat acest proiect Parlamentului e faptul că, spune el, au fost elevi care au ajuns la psiholog din cauza informaţiilor despre sexualitate primite la şcoală.

„Nu sunt împotriva educaţiei sexuale, dar eu, ca părinte, vreau să-mi dau acordul scris pentru că vreau să ştiu cine predă acea oră de educaţie sexuală copiilor mei, vreau să ştiu dacă acea persoană nu este cumva gay, vreau să ştiu dacă acea persoană e pregătită pentru aşa ceva şi ce conţine acea oră de educaţie sexuală”, a declarat parlamentarul.

Pe de altă parte, reprezentanţii asociaţiilor de părinţi subliniază că opţionalul „Educaţie pentru Sănătate”, pentru care trebuie dat acordul cu trei luni înainte de începerea şcolii, a fost ales de doar o mică parte din părinţi.

Cu toate acestea, organizaţiile neguvernamentale fac apel la autorităţi astfel încât educaţia sexuală să fie introdusă ca materie obligatorie în şcoli.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite