Proiect MS pentru eliminarea criteriului "vârsta pacientului" la selecţia cererilor de tratament în străinătate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Românii care vor să se trateze în strănătate trebuie, în primul rând ,să supravieţuiască birocraţiei din sistemul medical din ţară
Românii care vor să se trateze în strănătate trebuie, în primul rând ,să supravieţuiască birocraţiei din sistemul medical din ţară

Ministerul Sănătăţii vrea să elimine criteriul "vârsta pacientului", care era luat în considerare la selecţia cererilor de tratament în străinătate, atunci când fondurile destinate procedurii depăşeau bugetul alocat prin acest program naţional.

Ministerul Sănătăţii a supus debaterii publice un proiect de ordin de ministru prin care sunt aduse modificări şi completări Ordinului 50/2004 privind metodologia de trimitere a unor categorii de bolnavi pentru tratament în străinătate, relatează Mediafax.

Ordinului în vigoare prevede că un pacient cu vârsta între 0 şi 26 ani are prioritate, primind la evaluarea dosarului 10 puncte, unul cu vârsta între 27 şi 60 ani - cinci puncte, iar cei peste 60 - niciun punct.

În noul proiect de ordin a fost eliminat criteriul "vârsta pacientului", astfel cererile de trimitere la tratament în străinătate vor fi soluţionate cu mai multă operativitate, potrivit iniţiatorilor.

Criteriu "vârsta pacientului" a fost contestat în urmă cu câteva luni de diverşi bolnavi.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite