PROIECT Alte şapte medicamente noi, pentru boli cardiovasculare şi diabet, pe lista de compensate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mai multe medicamente noi vor fi incluse pe noua listă de compensate şi gratuite FOTO Adevărul
Mai multe medicamente noi vor fi incluse pe noua listă de compensate şi gratuite FOTO Adevărul

Alte şapte medicamente noi, pentru diabet zaharat, boli cardiovasculare, oftalmologice, nefrologice şi afecţiuni inflamatorii reumatice şi cronice, ar urma să fie introduse pe lista de compensate şi gratuite, conform unui proiect supus dezbaterii publice de Ministerul Sănătăţii (MS).

MS a postat miercuri, pentru dezbatere publică, proiectul de Hotărâre de Guvern pentru modificarea şi completarea Anexei la Hotărârea Guvernului nr. 720/2008 pentru aprobarea Listei cuprinzând denumirile comune internaţionale corespunzătoare medicamentelor de care beneficiază asiguraţii, cu sau fără contribuţie personală, pe bază de prescripţie medicală, în sistemul de asigurări sociale de sănătate, precum şi denumirile comune internaţionale corespunzătoare medicamentelor care se acordă în programelor naţionale de sănătate.

„Aşa cum am promis, continuăm procesul de actualizarea a listei de medicamente gratuite. Dacă în luna iulie am aprobat introducerea tratamentui inovativ cu 17 molecule noi orfane, din care nouă pentru tratamentul afecţiunilor oncologice, astăzi Unitatea de Evaluare a Tehnologiilor Medicale a propus spre dezbatere introducerea a încă şapte produse esenţiale care au fost evaluate şi care nu aduc cheltuieli suplimentare la Fondul Naţional de Asigurări de Sănătate”, arată ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, potrivit unui comunicat de presă.

Totodată, Agenţia Naţională a Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale (ANMDM) a informat Ministerul Sănătăţii că rapoartele de evaluare ale moleculelor pentru actualizarea listei în întregime realizate în conformitate cu cerinţele UE vor fi finalizate şi transmise pentru dezbatere publică la începutul lunii octombrie, conform calendarului aprobat de actualizare, a precizat sursa citată.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite