Programul „Rabla pentru periuţa ta” a ajuns în 11 oraşe din ţară şi a schimbat aproape 30.000 de periuţe de dinţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Campania Zâmbeşte România
FOTO: Campania Zâmbeşte România

În condiţiile în care statisticile arată că românii îşi schimbă periuţa de dinţi o dată la 1,5 ani,  pentru al treilea an la rând, campania Zâmbeşte România a oferit românilor, gratuit, periuţe de dinţi noi în schimbul celor uzate, în cadrul caravanei Rabla pentru Periuţa Ta.

În acest an, caravana a ajuns în şase oraşe şi a schimbat aproape 10.000 de periuţe de dinţi uzate cu unele noi, potrivit unui comunicat de presă al campaniei.

Mesajul acţiunii a fost legat de necesitatea schimbării periuţei de dinţi o dată la trei luni. Potrivit celor mai recente studii de piaţă, care analizează obiceiurile de igienă orală de pe parcursul întregului an 2014 din perspectiva consumului, un român îşi schimbă periuţa de dinţi o dată la 1,5 ani.

În Europa, 77% dintre germani respectă această regulă şi îşi schimbă periuţa cel puţin o dată la 3 luni.  La nivel rural, românii îşi schimbă în continuare periuţa de dinţi numai o dată la 10 ani.

Deşi cifrele de consum sunt uşor mai optimiste faţă de anul anterior, aceste rezultate indică în continuare o igienă orală precară a populaţiei şi apar în contextul în care românii sunt conştienţi de  importanţa rutinei de igienă dentară dimineaţa şi seara, declarând că totuşi nu îşi periază dinţii de două ori pe zi.

Oraşele vizitate de caravană în acest an au fost Bucureşti, Constanţa, Galaţi, Timişoara şi pentru prima dată Bacău şi Alba-Iulia, iar Direcţiile de Sănătate Publică din judeţe, precum şi medici dentişti şi studenţi la stomatologie s-au implicat această acţiune. În cei trei ani, Caravana a ajuns în 11 oraşe din toate zonele României.
 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite