Programările pentru imunizarea cu vaccinul AstraZeneca merg în ritm accelerat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO DSP Hunedoara
FOTO DSP Hunedoara

Programările pentru vaccinarea cu ser produs AstraZeneca au continuat să meargă în ritm alert pe platforma special concepută de STS. Astfel,  129.225 de persoane (64.331 femei şi 64.894 bărbaţi) s-au înscris pentru imunizare cu acest ser.

Aceste sloturi de vaccinare, din care mai sunt libere aproximativ 60 de mii de poziţii, pot fi accesate de persoanele care au comorbidităţi sau de cele din categoria lucrătorilor esenţiali. Ca şi în cazul altor seruri, programările pentru imunizare se pot face prin platforma informatică de către beneficiar, angajator sau aparţinător sau prin intermediul medicului de familie. În plus, se poate apela Call Center-ul, la numărul unic 021.414.44.25 sau 021.9462. Conform recomandărilor autorităţilor medicale, imunizarea împotriva COVID-19 cu vaccinul AstraZeneca se va realiza pentru grupa de vârstă 18-55 de ani. Ca element de noutate, pentru buna desfăşurare a activităţii de vaccinare, programarea se va realiza în acelaşi cabinet atât pentru prima doză, cât şi pentru rapel, la 56 de zile.

Conform Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), aceste sloturi de vaccinare au fost disponibile pentru programare în câte 10.800 de unităţi pe zi, în perioada 15 februarie-6 martie. Din 15 februarie şi până la sfârşitul lunii martie, în cele 180 de cabinete de vaccinare vor fi disponibile aproape 500.000 de locuri pentru cei care doresc să se imunizeze, iar primele 200.000 de astfel de sloturi libere pentru vaccinare au putut fi accesate de ieri. Celelalte locuri până la o jumătate de milion de vaccinări cu serul AstraZeneca vor fi încărcate pe platformă după ce serul va ajunge în ţară. 

Reamintim că la aproximativ o lună şi jumătate de la administrarea primei doze de vaccin anti-COVID, România a depăşit pragul simbolic de 1 milion de doze de ser administrate. Anunţul vine din partea Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), care a precizat într-o postare pe Facebook următoarele: „Peste 1.000.000 de doze administrate. România - locul 3 în Europa la doze administrate/100 de persoane”.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite