Program de exerciţii fizice pentru copii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Program de exerciţii fizice pentru copii
Program de exerciţii fizice pentru copii

Orele de aerobic, gimnastică sau dans ajută la dezvoltarea armonioasă a micuţilor şi la păstrarea unei ţinute corecte a corpului Exerciţiile fizice, precum înotul sau aerobicul, sunt

Orele de aerobic, gimnastică sau dans ajută la dezvoltarea armonioasă a micuţilor şi la păstrarea unei ţinute corecte a corpului

Exerciţiile fizice, precum înotul sau aerobicul, sunt la fel de importante în dezvoltarea armonioasă a copiilor, ca şi alimentaţia.

Înscrierea copilului la ore de aerobic, gimnastică sau dans este indicată celor aflaţi în perioada de creştere, care pot astfel să îşi consume energia într-un spaţiu organizat, sub îndrumarea unui profesor specializat, în compania altor copii cu vârste apropiate.

Potrivit antrenorilor de aerobic pentru copii, micuţii sunt mult mai motivaţi să facă exerciţii fizice alături de alţi copii, decât dacă ar fi nevoiţi să facă mişcare acasă.

Aerobic pentru o creştere armonioasă

Explicaţia acestui fenomen constă în faptul că micuţii văd exerciţiile realizate acasă ca pe o temă suplimentară, şi nu ca pe un mijloc de distracţie.

"Programele care implică o activitate fizică zilnică din partea copiilor au rolul de a ajuta la dezvoltarea fizică armonioasă a micuţilor, dar şi a capacităţii motrice, formarea şi educarea unei ţinute corecte, dar şi integrarea acestora în colectivitate şi dezvoltarea capacităţii de comunicare", a explicat Diana Oprea, campioană mondială la fitness, antrenoare de gimnastică la centrul FitKids din Capitală.

Potrivit acesteia, programul FitKids este primul de acest fel din ţară. "Este format din trei tipuri de programe: gimnastică, aerobic şi dans, create nu pentru a obţine performanţă în rândul copiilor, ci pentru a-i ajuta să înveţe să se joace, să facă mişcare şi să aibă un stil de viaţă sănătos", a afirmat instructorul Diana Oprea.

Două centre specializate în ţară

În ţară există două centre de aerobic şi gimnastică ce au programe special create pentru copii, în Bucureşti şi Cluj, pentru ca până la sfârşitul anului să se mai deschidă două în Bucureşti şi unul în Timişoara.

La înscriere părintele trebuie să îşi dea acordul, în scris, că micuţul este apt să urmeze un astfel de program. Aceste centre se pot frecventa pe baza unui card de acces sau a unui abonament care pot fi realizate pentru câteva zile sau luni, în funcţie de preferinţe.

Un abonament costă în jur de 70 de euro pe lună, în timp ce un card de acces costă aproximativ 50 euro/şase şedinţe.

Exerciţii pentru muşchi

Structura unei lecţii de gimnastică, de 60 de minute, special creată pentru copiii cu vârste între 5 şi 12 ani, implică variante de mers şi alergare şi diverse exerciţii executate pe loc şi din mers.

Acestea urmăresc tonifierea principalelor lanţuri musculare, dezvoltarea vitezei şi a îndemânării şi exersarea braţelor, a picioarelor şi a abdomenului, prin balansări, fandări sau răsuciri.

Ţinută corectă cu ajutorul exerciţiilor fizice

Exerciţiile de aerobic urmăresc formarea unei ţinute corecte şi dezvoltarea ritmicităţii şi a muzicalităţii motrice. Programul conţine variaţii de mers şi alergare, jocuri de atenţie şi mişcări de relaxare şi stretching. În cadrul programului de dans se fac paşi ritmici şi exerciţii de dans clasic şi modern.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite