PROGNOZA METEO Vreme mai caldă decât în mod obişnuit în următoarele două săptămâni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
prognoza meteo pe doua saptamani

Temperaturile vor depăşi constant 30 de grade Celsius în perioada 8 - 21 iunie 2015 în toate regiunile ţării, anunţă Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

Potrivit sursei citate, vremea va fi călduroasă în Banat, unde maximele termice se vor situa în jurul a 30 de grade Celsius în majoritatea zilelor. Cel mai cald va fi însă pe 14 şi 15 iunie, iar începând cu data de 16 iunie, temperaturile vor coborî treptat. 

Instabilitatea atmosferică se va semnala pe areale restrânse în cursul după-amiezelor, iar pentru intervalul 16 - 18 iunie va creşte probabilitatea pentru averse mai frecvente şi local mai însemnate cantitativ. 

În Crişana, vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a regiunii, temperaturile cele mai ridicate fiind aşteptate tot în perioada 14 - 15 iunie. Spre sfârşitul intervalului, va fi posibilă o scădere uşoară de temperatură, însă valorile se menţin peste mediile climatologice specifice. 

În Transilvania, vremea se va menţine caldă, maximele vor fi situate între 26 şi 29 de grade Celsius, valori mai ridicate urmând a fi înregistrate în perioada 13 - 15 iunie. De remarcat că aici minimele se vor situa între 10 şi 14 grade Celsius, cu valori uşor mai mici în primele nopţi în zonele depresionare. Instabilitatea atmosferică îşi va face simţită prezenţa în după amiaza zilelor de 10 şi 11 iunie dar şi în perioada 15 - 18 iunie, transmite ANM. 

În Maramureş sunt anticipate fluctuaţii termice de la o zi alta, intervalul va fi caracterizat în ansamblu de o vreme caldă, în special în jurul datei de 14 iunie, astfel ca maximele vor fi în medie de 26 la 30 de grade, iar minimele de 13 - 15 grade. În cursul după-amiezelor, instabilitatea atmosferică se va manifesta pe spaţii restrânse, fiind posibile averse mai frecvente şi izolat mai însemnate cantitativ în perioada 16 – 17 iunie. 

În Moldova regimul termic se va menţine peste cel climatologic specific, vremea va fi local călduroasă, cu media maximelor la nivelul întregii regiuni situată între 27 - 31 de grade Celsius, iar a minimelor fiind situată între 13 - 16 grade Celsius. 

În Dobrogea, vremea va fi calda pe tot parcursul intervalului, dar în mod special în perioada 14 - 16 iunie. Astfel, valorile maxime vor fi în medie de 26 - 29 de grade, iar minimele de 15 - 19 grade.  Şi în Muntenia se va menţine o vreme caldă pe parcursul celor două săptămâni de prognoză, cu medii ale maximelor de 28 - 31 grade Celsius, valori chiar mai ridicate urmând a se înregistra în perioada 14 - 15 iunie.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite