Prognoza meteo pentru următoarele trei luni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În următoarele trei luni, temperaturile şi precipitaţiile vor fi apropiate de normele specifice acestei perioade, potrivit prognozei pe trei luni a dministraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM).

În mai, temperatura aerului va fi apropiată de normal, mai ales în sud-est şi local în sudul şi vestul ţării. În celelalte regiuni, valorile termice vor avea valori sub mediile multianuale ale perioadei - în jur de 15 grade Celsius. În aceeaşi lună, cantităţile lunare de precipitaţii vor depăşi cantităţile normale în cea mai mare parte a ţării, cu excepţia regiunilor sud-estice şi pe arii restrânse cele sudice şi estice, unde se vor situa în apropierea mediilor multianuale de 66,5 litri/mp.

În luna iunie, valorile termice vor fi de asemenea apropiate de mediile climatologice în cea mai mare parte a ţării. Astfel, temperaturile medii vor porni de la 15 grade Celsius, în Oltenia, şi vor ajunge la 21-22 de grade Celsius în Banat, Crişana, Moldova şi Muntenia, potrivit meteorologilor

În ceea ce priveşte ploile, prognoza arată cantităţi lunare vor fi mai mici în sudul, sud-estul şi estul teritoriului (între 27 şi 60 litri/mp), iar în regiunile centrale şi nordice sunt posibile cantităţi peste aceste norme, de până la 107 l/mp.

În iulie, temperatura aerului se va situa peste media climatologică a lunii de 20,2 grade Celsius, în sud-est şi local în sud. În celelalte regiuni se vor înregistra valori apropiate de normal, ce pornesc de la medii de 21 de grade Celsius şi ajung până la 23 de grade Celsius.

Cantităţile lunare de precipitaţii vor fi apropiate de normal, local, în regiunile centrale şi vestice ale ţării, iar în restul teritoriului vor fi mai puţine. Astfel, media precipitaţiilor se va situa între de la 67 la 102 l/mp, media multianuală pentru luna iulie fiind de 77,8 l/mp.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite