Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. Temperaturile vor creşte începând de miercuri

Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. Temperaturile vor creşte începând de miercuri

Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. Când vor creşte temperaturile. FOTO: Adevărul

Temperaturile se vor menţine scăzute până miercuri de când valorile termice vor fi peste limitele normale, ajungând şi la 8 grade Celsius în cele mai multe dintre regiuni. Dar de săptămâna viitoare vremea se va răci iar, potrivit prognozei meteo pentru următoarele două săptămâni, transmisă de meteorologi.

Ştiri pe aceeaşi temă

În Banat, intervalul va debuta cu temperaturi relativ scăzute, dar în limite normale pentru mijlocul lunii ianuarie, apoi, deşi vor fi unele variaţii termice de la o zi la alta, vremea va fi mai caldă decât în mod obişnuit. Astfel, în intervalul 17-21 ianuarie vor fi maxime de 4...9 grade şi minime de -1...4 grade, în medie regională. În perioada 22-25 ianuarie temperaturile vor fi în scădere, apropiindu-se de mediile multianuale, cu valori diurne de 2...4 grade şi nocturne de -4...-2 grade. Pentru ultimele zile ale intervalului de referinţă se estimează o creştere a temperaturilor peste limitele climatologice ale ultimei decade de ianuarie.

Precipitaţii în general moderate cantitativ, predominant sub formă de ploaie se vor semnala în perioada 16-17 ianuarie. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi în creştere şi în intervalul 21-22 ianuarie.

În Crişana, intervalul celor două săptămâni de prognoză va debuta cu temperaturi relativ scăzute, ce se vor situa totuşi în jurul celor climatologic specifice pentru mijlocul lunii ianuarie, apoi, între 17 şi 21 ianuarie, regimul termic va fi caracterizat de valori peste normalul perioadei, cu maxime de 3...7 grade şi minime de -2...2 grade, în medie. Ulterior, între 22 şi 24 ianuarie va fi o perioadă cu temperaturi în scădere, din nou apropiate de cele normale pentru perioada din an, cu o medie regională a valorilor diurne de 1...3 grade şi a celor nocturne de -6...-4 grade. Estimările pentru ultimele zile ale intervalului de referinţă indică o încălzire a vremii, din nou cu valori peste normă.

Precipitaţii mixte, moderate cantitativ se vor semnala în 16-17 ianuarie. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi din nou ridicată în perioada 21-23 ianuarie.

Cea de a doua jumătate a lunii ianuarie este marcată de temperaturi scăzute şi în Transilvania. Începutul intervalului va fi caracterizat de o vreme rece, geroasă în dimineaţa de 16 ianuarie. Apoi, până în 22 ianuarie valorile termice, în creştere semnificativă, se vor situa în general peste cele climatologic specifice, cu medii ale maximelor de 2...7 grade şi ale minimelor de -6...0 grade. Va urma o perioadă mai rece în 23-24 ianuarie când vor fi valori medii diurne în jurul a 0 grade şi nocturne de -7...-5 grade. Pentru ultimele zile ale intervalului de referinţă sunt estimate temperaturi din nou în creştere.

Precipitaţii frecvente -predominant ninsoare, dar trecător şi lapoviţă sau ploaie- se vor semnala în perioada 16-17 ianuarie. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi din nou ridicată şi între 21 şi 23 ianuarie.

În Maramureş, începutul intervalului va fi caracterizat de o vreme rece, geroasă local în dimineaţa de 16 ianuarie. Apoi, până în data de 21 ianuarie valorile termice -în creştere- se vor situa peste cele obişnuite ale perioadei din an, cu medii ale maximelor de 2...6 grade şi ale minimelor de -4...0 grade. Va urma o perioadă mai rece între 22-24 ianuarie când vor fi valori medii diurne în jurul a 0 grade şi nocturne de -7..-5 grade. Pentru ultimele zile ale intervalului de referinţă sunt estimate temperaturi din nou în creştere.

Probabilitatea pentru precipitaţii -predominant ninsoare, dar trecător şi lapoviţă sau ploaie- se va menţine relativ ridicată în perioada 16-22 ianuarie.

Şi în Moldova vremea va fi rece la debutul perioadei prognozate, fiind geroasă în noaptea de 15/16 ianuarie. Apoi valorile -în creştere semnificativă- vor caracteriza un regim termic peste cel specific perioadei; astfel între 17 şi 22 ianuarie vor fi maxime de 2...6 grade şi minime de -5...1 grad, mediat pe regiune. Va urma un interval scurt (23-24 ianuarie) de vreme mai rece, cu medii ale temperaturilor diurne de 0...2 grade şi ale celor nocturne de -7...-3 grade, iar pentru ultimele zile estimările prognostice indică din nou o creştere a temperaturilor peste norma caracteristică.

În perioada 17-18 ianuarie precipitaţii mixte, în general slabe se vor semnala pe arii relativ extinse. Probabilitatea pentru precipitaţii va creşte din nou în zilele de 21 şi 22 ianuarie.

În Dobrogea, vremea va fi rece la debutul intervalului, cu temperaturi diurne negative şi o medie a celor nocturne de -6 grade. Apoi valorile -în creştere semnificativă- vor caracteriza în general un regim termic peste cel specific perioadei; astfel între 17 şi 22 ianuarie vor fi maxime de 4...8 grade şi minime de -2...5 grade, mediat pe regiune. După un interval scurt (23-24 ianuarie) cu o vreme mai rece, cu medii ale temperaturilor diurne de 2...4 grade şi ale celor nocturne de -4...-2 grade, estimările prognostice indică din nou o creştere a temperaturilor peste norma caracteristică ultimei decade de ianuarie.

În perioada 17-18 ianuarie precipitaţii mixte se vor semnala pe arii relativ extinse. Probabilitatea pentru precipitaţii va creşte din nou în zilele de 22 şi 23 ianuarie.

În Muntenia, intervalul celor două săptămâni de prognoză va debuta cu temperaturi scăzute, local cu ger în nordul regiunii în dimineaţa de 16 ianuarie. Apoi, între 17 şi 22 ianuarie, regimul termic va fi caracterizat de valori peste normalul perioadei, cu maxime de 4...8 grade şi minime de -3...2 grade, în medie. Ulterior, între 23 şi 25 ianuarie va fi o perioadă cu temperaturi în scădere, mai apropiate de cele climatologic specifice, cu o medie regională a valorilor diurne de 1...3 grade şi a celor nocturne de -6...-3 grade. Estimările pentru ultimele zile ale intervalului de referinţă indică o încălzire a vremii, din nou cu valori peste normă.

La începutul intervalului vor fi ninsori slabe (fulguieli) pe spaţii restrânse, iar în jurul datei de 17 ianuarie precipitaţiile -ploaie, lapoviţa şi trecător ninsoare- vor fi frecvente. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi din nou mai ridicată în perioada 21-23 ianuarie.

în Oltenia, începutul intervalului va fi caracterizat de o vreme rece, geroasă local în dimineaţa de 16 ianuarie în nordul regiunii. Apoi, temperaturile vor creşte semnificativ, iar până spre sfârşitul perioadei de referinţă se vor situa în general peste normele climatologic specifice perioadei. Vor fi medii ale maximelor de 2...6 grade şi ale minimelor de -4...0 grade, valori mai mici fiind posibile în perioada 24-25 ianuarie.

La începutul intervalului vor fi ninsori slabe, locale, iar în jurul datei de 17 ianuarie precipitaţii mixte, moderate cantitativ se vor semnala pe arii extinse. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi din nou mai ridicată în perioada 21-23 ianuarie.

La munte, vremea va fi rece, local geroasă, la începutul intervalului. Apoi, deşi vor fi variaţii de la o zi la alta, temperaturile se vor situa în general peste cele climatologic specifice perioadei, cu medii ale maximelor de -2...2 grade şi ale minimelor de -7...-3 grade, valori mai mici fiind posibile în data de 18 ianuarie şi în perioada 23-24 ianuarie.

În intervalul 16-18 ianuarie precipitaţiile vor fi frecvente, moderate cantitativ; vor predomina ninsorile, dar trecător pot apărea şi lapoviţă sau ploi, la altitudini de sub 1400 m. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi ridicată şi în perioada 21-23 ianuarie.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: