Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. Când se încălzeşte vremea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Temperaturile se vor menţine scăzute (ajungând până la -19 grade Celsius, şi chiar mai scăzute în prezenţa vântului) până pe 1 martie. O creştere semnificativă a temperaturilor se va resimţi începând de vineri şi până pe 7 martie pentru majoritatea regiunilor, când maximele vor ajunge şi la 12 grade.

Astfel, pentru regiunea Banatului, Crişanei, Transilvaniei, Maramureşului, Moldovei şi Dobrogei, în perioada 26 februarie -01 martie, regimul termic va fi caracterizat de valori cu mult mai mici decât cele climatologic specifice perioadei, sub limita de ger în cursul nopţilor şi al dimineţilor, când minimele vor coborî spre - 19 grade, iar temperaturile maxime se vor situa, în medie,  între - 11  şi  -5 grade.

Ulterior, vremea va intra într-un proces de încălzire astfel că temperaturile maxime vor creşte până la 9-12 grade în 7 martie, apoi până la finalul celei de-a doua săptămâni, variaţiile de temperatură, de la o zi la alta, nu vor fi semnificative, media pe regiune situându-se în jurul a 8-10 grade. Şi minimele vor creşte, de la medii de -14 grade în data de 1 martie, spre medii de 3-4 grade în zilele de 7 şi 8 martie. Apoi, până în 11 martie, se vor situa în jurul a 2-3 grade.

Pentru regiunea Munteniei şi a Olteniei, temperaturile cele mai ridicate se vor resimţi în intervalul 7-11 martie când valorile vor urca până la valori de 10 grade pe timpul zilei. În ceea ce priveşte parcursul minimelor, acestea vor creşte spre medii între -2 şi 2 grade până la sfârşitul celei de a doua săptămâni de prognoză.

La munte

În primele zile ale intervalului, vremea va fi geroasă în majoritatea masivelor montane; în perioada 26 februarie- 1 martie, mediile maximelor se vor încadra între -14 şi -12 grade, iar ale minimelor între -21 şi -18 grade. Din 2 martie, temperaturile vor fi, în general, în creştere, până spre sfârşitul celei de-a doua săptămâni de prognoză. Temperaturile maximele vor creşte spre medii de 3...4 grade, în data de 9 martie, apoi vor scădea uşor spre valori în jurul a 1 grad în zilele de 10 şi 11 martie. Minimele vor creşte spre medii de -2 grade, în dimineaţa zilei de 8 martie, apoi vor scădea, spre -4....-2 grade, la sfârşitul intervalului.

Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi ridicată în zilele de 26 şi 27 februarie şi în intervalul 02-11 martie.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite