Prognoza meteo. Meteorologii anunţă vreme instabilă în weekend. Când revine canicula

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vremea se menţine relativ instabilă şi sâmbătă la nivelul întregii ţări, au transmis meteorologii, care adaugă că începând de duminică vremea va deveni uşor caniculară în sudul ţării, cu maxime de până la 32 de grade Celsius.

Sâmbătă vremea se va încălzi uşor, mai ales duminică urmând să devină uşor caniculară în extremitatea sudică a ţării. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 27 şi 32 de grade Celsius în jumătatea nordică a ţării şi între 31-36 de grade în cea sudică, cu cele mai scăzute valori aşteptate a se înregistra în depresiunile din estul Transilvaniei şi pe litoral, iar cele mai ridicate în zonă Luncii Dunării, potrivit vremea.ro,

Precipitaţiile vor fi relativ puţine şi se vor manifestă sub formă de averse însoţite de descărcări electrice cu precădere în jumătatea nordică a teritoriului, unde sunt aşteptate izolat şi unele vijelii şi căderi de grindină de dimensiuni mici şi medii, iar punctiform se vor înregistra cantităţi de apa de până la 15-20 de mm – pe fondul creşterii temperaturilor urmând să crească deopotrivă şi instabilitatea din troposferă. În sudul ţării aversele de ploaie se vor semnala doar cu totul izolat (şi vor fi în general slabe cantitativ), că urmare a unui aer mai uscat şi nefavorabil dezvoltării norilor convectivi.
Vremea Bucureşti 21 iulie 2018

În Capitală, trecător vor fi ploi de scurtă durată şi descărcări electrice. Vântul va avea intensificări de scurtă durată în timpul ploilor. Dimineaţa, 18-19 grade şi temperatura maximă, în jurul a 29 de grade. Pe timpul zilei va fi soare, cu dese înnorări, însă nu va ploua. Pe timpul nopţii însă, ploile îşi vor face apariţia, iar cantităţile sunt mari -- aproximativ  5 l/m².

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite