Prognoza meteo pentru luna aprilie 2021. Ce temperaturi ne aşteaptă primăvara aceasta

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Unsplash.com
Foto: Unsplash.com

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) anunţă că vremea se va încălzi în luna aprilie, iar temperaturile vor fi apropiate de media perioadei, mai puţin săptămâna 5-12 aprilie.

În săptămâna 29 martie – 5 aprilie, pe întreg teritoriul României, valorile termice vor fi apropiate celor normale acestei perioade. Ploile vor fi rare în cea mai mare parte a ţării, dar se vor face simţite mai ales în zonele montane din vestul şi sud-vestul teritoriului.

Pentru perioada de 5 - 12 aprilie, meteorologii estimează că temperaturile medii vor fi uşor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile. Cantităţile de precipitaţii vor fi în general deficitare, în cea mai mare parte a ţării. Excepţie vor face regiunile nord-vestice, unde aceastea vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

În săptămâna 12 - 19 aprilie, temperatura medie a aerului va avea valori în general apropiate de cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii ţări. Şi în acest interval va ploua mai puţin decât de obicei, în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în zonele montane.

 Pentru ultima săptămână a intervalului, 19 - 26 aprilie, valorile termice vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile. Cantităţile de precipitaţii estimate pentru această săptămână se vor situa în jurul celor normale pentru acest interval, la nivelul întregii ţări.

 Estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF - Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. Este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului şi a cantităţilor de precipitaţii faţă de media perioadei 1993-2016.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite