Prognoza meteo pe două săptămâni: temperaturi de peste 30 de grade însoţite de vijelii şi grindină

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În următoarele două săptămâni vom simţi o uşoară scădere a temperaturilor, însă treptat se va încălzi din nou. Meteorologii au anunţat că în perioada 6-10 august va ploua în aproape toată ţara şi vom avea parte de vijelii şi grindină.

BANAT

La începutul intervalului temperaturile maxime vor scădea de la 38-40 de grade Celsius la aproape 30 de grade, însă între 1 şi 6 august va creşte treptat, atingând 35-36 de grade. Începând cu 7 august, vremea se va răci din nou, dar s eva menţine călduroasă până la sfârşitul intervalului când media regională va fi de 32 de grade Celsius. 

În prima săptămână  a prognozei, temperaturile minime vor scădea până în jurul valorii de 16 grade, însă apoi vor creşte uşor.

Instabilitatea atmosferică se va accentua, iar pe 31 iulie şi în intervalul 5-10 august vor fi averse în general slabe cantitativ, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului.

CRIŞANA

În primele zile ale intervalului, media temperaturilor maxime va scădea spre 29 de grade Celsius, însă în intervalul 1-5 august aceasta va creşte treptat, ajungând până la 34-35 de grade. După 6 august, se va răcori şi în Crişana, însă vremea se va menţine călduroasă până la sfârşitul intervalului de prognoză când media va ajunge la 31 de grade Celsius.

În prima săptămână, media regională a temperaturilor minime va fi în scădere până la 15 grade Celsius, valoare ce se va atinge pe 1 august, iar mai apoi va marca o uşoară creştere, spre 18 grade Celsius pe 7 august, menţinându-se apoi în jurul acestei valori până la sfârşitul celei de-a doua săptămâni.

Instabilitatea atmosferică se va accentua, cu o probabilitate mai mare, pe 31 iulie şi în perioada 5-10 august, când vor fi averse în general slabe cantitativ, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului.

TRANSILVANIA

Media temperaturilor maxime va scădea de la 34 la 26 de grade Celsius în primele zile, dar apoi va creşte treptat, astfel că la începutul săptămânii viitoare se va ajunge la o vreme mai caldă decât în mod obişnuit, cu o medie a temperaturilor maxime în jur de 34 de grade Celsius. 

Între 7 şi 11 august, valorile termice medii din timpul zilei vor fi în scădere ajungând în jurul a 28 de grade Celsius. Până pe 31 31 iulie, temperaturile minime vor avea mici variaţii, în jurul a 16 grade Celsius, dar până la sfârşitul intervalului de prognoză vor fi ceva mai scăzute, media lor regională oscilând între 13 şi 15 grade Celsius.

Şansele de precipitaţii sunt reduse, exceptând ziua de 1 iulie şi intervalul 6-11 august, când se pot semnala fenomene de instabilitate atmosferică, însă doar izolat vor fi posibile cantităţi de apă mai însemnate.

MARAMUREŞ

Până pe 31 iulie, valorile termice diurne vor scădea în mod semnificativ, de la 35 la 27 de grade Celsius, dar apoi vor creşte treptat, astfel că în primele două zile ale săptămânii viitoare se va ajunge la o vreme mai caldă decât în mod obişnuit, cu o medie a temperaturilor maxime de 33-34 de grade Celsius. 

Între 7 şi 11 august se vor înregistra valori termice medii mai scăzute care pot ajunge până la 29 de grade Celsius la sfârşitul intervalului. După o uşoară creştere în prima noapte, media temperaturilor minime nocturne va scădea spre 14 grade Celsius, apoi va creşte până spre aproximativ 16 grade Celsius pe 7 august. Ulterior vor fi mici variaţii în jurul a 15 grade Celsius.

Sunt posibile ploi, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului pe 31 iulie şi în intervalul 6-11 august, însă cantităţile de apă vor fi în general neînsemnate.

MOLDOVA

Media temperaturilor maxime va scădea de la 34 la 26 de grade Celsius în primele zile, însă apoi va creşte treptat, astfel că la începutul săptămânii viitoare se va ajunge la o vreme mai caldă decât în mod obişnuit, cu o medie a temperaturilor maxime în jur de 34 de grade Celsius. 

După o uşoară creştere în prima noapte, media temperaturilor minime nocturne va scădea până pe 2 august 2 august la 15 grade Celsius, apoi va creşte uşor spre 18 grade Celsius.

Şansele de precipitaţii sunt în general reduse, exceptând intervalele 31 iulie -1 august şi 5 -11 august, când se pot semnala fenomene de instabilitate atmosferică, însă doar în această noapte vor fi posibile cantităţi de apă mai însemnate.

DOBROGEA

Pe 31 iulie temperaturile maxime vor scădea la 28 de grade Celsius, după ce în cele două zile precedente au depăşit 32 de grade Celsius. Maximele vor creşte apoi treptat, astfel încât, în a doua săptămână, media acestora nu va mai coborâ sub 30 de grade Celsius. 

Temperaturile din timpul nopţilor va fi permanent ridicat şi se va caracteriza prin temperaturi minime situate între 19 şi 21 de grade, cu valori ce pot depăşi uşor 22 de grade Celsius în primele două-trei nopţi.

Exceptând intervalul 31 iulie - 1 august, când local se vor semnala ploi, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului, în celelalte zile va predomina vremea frumoasă şi însorită.

MUNTENIA

Pe 31 iulie valorile medii vor scădea la 30 de grade Celsius, dar apoi vor creşte treptat astfel încât, în a doua săptămână, nu vor mai coborî sub 32 de grade Celsius. 

În timpul nopţilor, valorile termice vor fi permanent ridicate şi se vor caracteriza prin temperaturi minime situate între 17 şi 20 de grade, cu valori ce pot depăşi uşor 21 de grade în noaptea de 31 iulie.

Până pe 1 august, local se vor semnala fenomenele caracteristice instabilităţii atmosferice, iar izolat vor fi averse mai însemnate cantitativ. În celelalte zile ale celor două săptămâni de prognoză, probabilitatea de ploaie va fi redusă.

OLTENIA

Pe 31 iulie valorile termice din timpul zilei vor scădea în mod semnificativ, de la 37 la 31 de grade Celsius, dar apoi vor creşte treptat, astfel că în primele două zile ale săptămânii viitoare se va ajunge la o vreme mai caldă decât în mod obişnuit, cu o medie a temperaturilor maxime în jur de 35 de grade Celsius. 

Între 7 şi 11 august se vor înregistra valori termice medii uşor mai scăzute, ajungând la 33 de grade Celsius la sfârşitul intervalului. După o creştere în prima noapte, media temperaturilor minime nocturne va scădea spre 17 grade Celsius, apoi va creşte până la aproximativ 19 grade Celsius.

Până pe 1 august, dar şi în intervalul 6-11 august august, vor fi ploi, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului, însă cantităţile de apă vor fi în general neînsemnate.

LA MUNTE

Până pe 31 iulie se va răci, temperaturile maxime şi minime pot scădea chiar şi cu cinci grade, însăde la 1 august se preconizează o încălzire uşoară şi treptată a vremii, astfel încât valorile de temperatură vor ajunge din nou să fie peste mediile climatologice ale perioadei.

Pe parcursul celor două săptămâni, instabilitatea atmosferică va fi în general redusă, dar în intervalul 31 iulie – 1 august, local vor fi averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului şi cantităţi de apă mai însemnate.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite