Profilul celui mai fericit român: şapte din 10 români sunt mai fericiţi la muncă decât acasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şapte din 10 angajaţi sunt mai fericiţi la muncă decât acasă, arată cel mai recent studiu făcut de Reveal Marketing Research cu ocazia Zilei Internaţionale a Fericirii. În acelaşi timp, şase din 10 români se declară cu adevărat fericit, notează acelaşi studiu.

„Fericirea la locul de muncă se explică prin faptul că evaluarea fericirii în cazul jobului ia in considerare un număr limitat de elemente şi beneficii raţionale pe care o persoană le bifează ca fiind sau nu îndeplinite: nivelul salarial, relaţia cu colegii şi relaţia cu angajatorul. Bifarea acestor elementele contribuie la un grad ridicat al satisfacţiei personale”, explică autorii studiului, potrivit Mediafax. 

În momentul în care fericirea ţine de viaţa în afara orelor de program, lista devine mai lungă, arată cercetarea. „Din acest motiv, nivelul de fericire scade pe măsură ce individul îşi extinde lista nevoilor şi realizează dificultatea cu care reuşeşte să o parcurgă”, se mai arată în document. 

În ceea ce priveşte profilul celui mai fericit român, acesta aparţine unei femei, care are între 30 şi 35 de ani, provine din mediul urban, e căsătorită, e educată şi are un venit mediu şi cel puţin un copil. Bărbatul cel mai fericit are peste 35 de ani, locuieşte tot în mediul urban, este educat, are un venit ridicat, e familist şi are copii, mai evidenţiază studiul. 

Potrivit raportului, persoanele din mediul rural sunt mai nemulţumite faţă de nivelul de trai, coroborat cu un nivel redus al veniturilor şi educaţiei. 

Dacă pentru femei numărul de copii contribuie la creşterea nivelului de satisfacţie personală, un număr ridicat de copii în gospodărie - în cazul bărbaţilor - pune o şi mai mare presiune pe aceasta, în calitate de principal aducător de venit în familie.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite