Profesorii, doctorii şi poliţiştii vor primi locuinţe de serviciu, la ţară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tot mai mulţi tineri vor case de la stat
Tot mai mulţi tineri vor case de la stat

Profesorii, doctorii şi poliţiştii, dar şi specialiştii în diverse domenii vor primi locuinte de serviciu în localitatile din mediul rural în care îşi desfăşoară activitatea. Primele case vor fi construite începând cu a doua parte a anului 2010.

Potrivit unui memorandum aprobat astăzi de Guvern, locuinţa le va fi asigurată medicilor, cadrelor didactice, poliţiştilor şi specialiştilor pe toată pe durata desfăşurării contractului cu institutia la care sunt angajaţi.

Mai citiţi şi:

Locuinţele ANL vor costa între 19.000 şi 36.000 de euro

Construirea locuintelor va fi finantata din bugetul ANL, iar costul de construcţie a fost evaluat la 30-35.000 de euro.

Memorandul vizează peste 2500 de localităţi din mediul rural. În fiecare localitate se vor construi câte zece astfel de locuinte, cu două sau trei camere şi cu o suprafaţă utilă de aproximativ 110 metri pătraţi şi cu un teren aferent de 500 de metri pătraţi.

Clădirile vor urma patru modele arhitecturale, în funcţie de zonă, şi vor avea un nivel sau un nivel plus mansardă.

Locuinţele se vor acorda cu prioritate persoanelor care au mai puţin de 35 de ani şi care au încheiat un contract cu o instituţie. Acestea pot ocupa imobilul doar pe durata existentei contractului, iar cuantumul chiriei nu poate depăşi costurile de administrare, a declarat ministrul Dezvoltarii, Elena Udrea, la finalul şedinţei de Guvern.

Pentru a atrage specialişti, autorităţile locale pot decide să acorde scutire de la plata chiriei.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite