Profesorii ameninţă că ies în stradă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sindicatele din educaţie au declarat ieri că sunt decise să protesteze în stradă în prima zi de şcoală dacă parlamentarii nu vor adopta proiectul de lege care prevede majorarea

Sindicatele din educaţie au declarat ieri că sunt decise să protesteze în stradă în prima zi de şcoală dacă parlamentarii nu vor adopta proiectul de lege care prevede majorarea salariilor profesorilor cu 50%.

Reprezentanţii Federaţiei Educaţiei Naţionale (FEN) i-au cerut preşedintelui Camerei Deputaţilor, Bogdan Olteanu, să introducă proiectul pe ordinea de zi, în regim de urgenţă. Totodată, FEN afirmă că, în cazul în care proiectul lor va fi blocat, va deschide conflictul de muncă.

Membrii FEN au declarat că sindicaliştii din educaţie vor recurge inclusiv la greva generală în condiţiile în care majorarea de 50 la sută nu se va aplica de la 1 octombrie.

Sindicaliştii afiliaţi la Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) şi Federaţia "Spiru Haret" au spus că protestul va include greva generală şi chiar boicotarea alegerilor din noiembrie.

"Dacă nu ni se vor rezolva cererile, după consultarea celor 190.000 de membri, vom stabili care sunt formele de protest", a precizat Aurel Cornea, preşedintele FSLI.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite