Producătorii dezmint declaraţiile ministrului Agriculturii: „Producem lapte din lapte de la ferme“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Declaraţiile Ministrului Agriculturii, Stelian Fuia, a stârnit multe controverse în rândul procesatorilor, care dezmint spusele oficialului.

Reacţiile producătorilor de lapte nu s-au lăsat mult aşteptate după ce ministrul Agriculturii, Stelian Fuia, a spus că o mare parte din laptele din magazine nu este natural, ci produs din lapte praf.

„Ministrul are vreo informaţie concretă? Compania noastră (Albalact - n.r.) este certificată cu Certificat A (asta presupune folosirea laptelui de la ferme autorizate). Noi producem lapte din cel colectat de la ferme şi nu adăugăm nimic, doar îl supunem tratamentului termic necesar, adică pasteurizare sau UHT. Laptele nostru este lapte natural", a declarat Raluca Balotă , reprezentant Albalact.

Albalact este al treilea mare jucător din piaţa locală a produselor lactate şi are o tradiţie de peste 38 de ani în industria lactatelor.
Compania aduce pe piaţa românească peste 80 de sortimente de lapte şi produse lactate sub patru brand-uri: Fulga, Zuzu, De Albalact şi Rarăul.

Şi președintele Autorităţii Naționale pentru Protecția Consumatorilor, Constantin Cerbulescu, spune că mai există cazuri în care laptele natural este substituit cu cel praf, însă în condiţiile impuse de lege.

Orice operator economic trebuie să informeze consumatorii despre ce cantităţi de lapte praf există în laptele comercializat. Aceste produse pot să conţină lapte praf într-un anumit procent, fără să fie ilegal. Substuituirea laptelui natural cu cel praf se face în special în perioada de iarnă, când producţia este mai scăzută, iar consumul rămâne constant. Această practică nu este interzisă. Aşa se procedează la nivel european", a completat Constantin Cerbulescu.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite