FOTO Primul marş dedicat copiilor născuţi prematur

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Părinţi, jurnalişti, ONG-uri, medici şi autorităţi au participat la primul mars dedicat bebeluşilor care se nasc prematur şi familiilor acestora FOTO Andrei Gîndac
Părinţi, jurnalişti, ONG-uri, medici şi autorităţi au participat la primul mars dedicat bebeluşilor care se nasc prematur şi familiilor acestora FOTO Andrei Gîndac

Părinţi, jurnalişti, ONG-uri, medici şi autorităţi au participat la primul mars dedicat bebeluşilor care se nasc prematur şi familiilor acestora. Astfel, s-a tras un semnal de alarmă privind fenomenul naşterilor premature, aflat într-o continuă creştere.

„Ne propunem ca prin acest marş să tragem un semnal de alarmă într-o manieră diferită asupra fenomenului de prematuritate care afectează numeroase familii din România. Ne dorim să sporim conştientizarea şi să contribuim la prevenţie şi informare. Acest eveniment îşi propune să determine întreaga societate să lupte şi să ajute pentru ca numărul de copii prematuri din România să se micşoreze”, a declarat Diana Gămulescu, vicepreşedintele Asociaţiei Unu şi Unu, citată într-un comunicat de presă.

În prezent, în Europa se înregistrează peste 500.000 de naşteri premature, rata în România fiind de 10%. Fenomenul reprezintă una dintre principalele cauze care duc la mortalitatea infantilă.

„Pentru un medic neonatolog este o provocare să salveze viaţa unui prematur foarte mic. Nou născutul poate fi şi imprevizibil, îşi schimbă starea de la un moment la altul. Munca în terapia intensivă este în echipă”, a explicat Ioana Roşca, şeful secţiei de neonatologie de la Spitalul Panait Sârbu din Capitală.

Potrivit Institutului pentru Ocrotirea Mamei şi Copilului, o altă cauză a mortalităţii infantile o reprezintă greutatea mică şi foarte mică la naştere, acest fenomen fiind determinat, pe lângă dezvoltarea insuficientă a fătului, de naşterea prematură.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite