Primul copil român care a ajuns la Terapie Intensivă din cauza Covid-19

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un băiat de 8 ani din Buzău este primul copil din România infectat cu SARS-CoV-2 care a ajuns la Terapie Intensivă.

Copilul a fost diagnosticat cu boala Kawasaki, care pare că ar fi declanşată de coronavirus. Boala îi poate pune în pericol viaţa, fiind un caz rar, unicat în România, conform Dianei Ionescu, director medical al Spitalului Gomoiu (locul în care se află acum copilul), care a vorbit cu cei de la Observator.

În primă fază, părinţii băiatului au fost diagnosticaţi cu noul coronavirus, testul său fiind negativ. Apoi, el a prezentat simptome de febră, somnolenţă şi dureri, fiind dus la un spital din Buzău, şi transferat apoi în Bucureşti, după ce medicii de acolo au crezut că este vorba de o meningoencefalită.

Ajuns în Capitală, micuţul a fost din nou testat cu un test PCR, rezultatul fiind unul pozitiv. Actualmente, el este plasat la Terapie Intensivă, în stare stabilă, nefiind intubat sau ventilat mecanic, însă boala i-ar fi afectat grav plămânii. Cu toate acestea, medicii care îl tratează sunt încrezători, şi spun că băiatul va fi bine.

Sindromul inflamator care îl afectează pe copil este unul rar, cu simptome similare bolii Kawasaki, iar specialiştii încearcă să afle dacă acesta poate fi declanşată chiar de noul coronavirus.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite