Primul centru socio-medical din România destinat exclusiv copiilor cu boli incurabile, inaugurat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Hospice Casa Speranţei a inaugurat primul centru socio-medical din România destinat exclusiv copiilor cu boli incurabile şi familiilor acestora. Prin diferitele forme de terapii, de la cele clasice la cele revoluţionare, prin tehnologie, noul centru este un proiect unic nu doar în ţară, ci în întreaga regiune.

Amenajat pe un domeniu pitoresc, lângă Capitală, centrul va include o unitate cu 12 paturi ce va oferi îngrijire paliativă copiilor, spaţii pentru activităţi educativ-terapeutice destinate copiilor, un adăpost dedicat familiilor aflate în situaţii limită (6 apartamente sociale), un centru educaţional, un centru de zi pentru diferite terapii ocupationale, o cladire destinata activitatilor de kinetoterapie, o clădire destinată taberelor de vară, un centru de terapie pentru familii şi un centru educaţional destinat personalului medical.

Reprezentanţii centrului precizează că, în momentul în care centrul va funcţiona la capacitate maximă, în fiecare an aproximativ 200 de copii vor fi îngrijiţi la noul centru Hospice. De asemenea, se vor organiza 2.000 de sesiuni de evaluare şi de terapie, iar cca. 300 de copii vor participa la taberele de vară. 

„În numele familiei noastre, am dori să îi felicităm pe Graham Perolls şi echipa lui superbă pentru că au fructificat proiectul Copăceni. Drumul a fost mai lung, dealul a fost mai abrupt, obstacolele imprevizibile. Dar rezultatul este că tinerii români care luptă cu boala cu mult curaj vor avea o viaţă mai bună, iar satisfacţia noastră este dincolo de cuvinte”, au transmis John şi Radu Florescu.

„M-am îndrăgostit de conacul de la Adunaţii Copăceni de prima oară când l-am văzut. Când m-am îndreptat spre conac, prin câmpurile de flori sălbatice, aproape puteam să îmi imaginez cum pacienţii noştri copii stau afară şi se bucură de natura frumoasă din jur. Nu îmi venea să cred că familia Florescu dorea să doneze vechea reşedinţă de vară către Hospice, cu scopul de a ajuta copiii bolnavi şi vulnerabili. Şase ani mai târziu, conacul a fost restaurat şi readus la vechea sa glorie şi acum este pregătit să primescă pacienţíi copii afectaţi de boli limitatoare de viaţă  şi pe familiile acestora, care au nevoie de tipul special de îngijire pe care HOSPICE o poate oferi. Vineri, 21 septembrie, este o zi de sărbătoare pentru a recunoaşte generozitatea incredibilă a tuturor donatorilor care au făcut posibil ca acest proiect să devină realitate”, a declarat Graham Perolls, preşedinte fondator al Hospice Casa Speranţei. Graham Perolls este cel care, în urmă cu 26 de ani, a adus în România conceptul de îngrijire paliativă.

„Această zi este una specială pentru HOSPICE şi pentru paliaţia pediatrică în egală măsură. Primul centru socio-medical din România pentru copiii cu boli incurabile şi familiile lor este un proiect unic nu doar în ţara noastră, ci în regiune, şi le suntem foarte recunoscători tuturor celor cărora ne-au ajutat ca acest proiect să prindă viaţă. Renovarea unor clădiri frumoase, dar aflate într-o stare precară, a fost o mare provocare, însă cu ajutorul sponsorilor şi al celor care ne-au fost alături vom reuşi să redăm societăţii conacul Florescu, o clădire de patrimoniu superbă. Suntem încă la jumătatea drumului, mai avem nevoie de sprijin. Am terminat partea de construcţie, dar începe partea de dotare, echipare, cumpărare medicamente, instruire angajaţi etc. Sperăm că prin acest centru să facem ca fiecare zi să conteze pentru cei care vor găsi aici găzduire şi tratament, precum şi o casă pentru familiile lor”, a declarat Mirela Nemţanu, CEO Hospice Casa Speranţei.

Hospice Casa Speranţei îşi doreşte ca acest centru să devină în cel mai scurt timp un punct de referinţă în îngrijirea paliativă mondială. Pentru echipamentele medicale, cumpărare medicamente şi instruire angajaţilor, fundaţia mai are nevoie de fonduri, costul anual de funcţionare fiind estimat la 400.000 de euro. Companiile şi donatorii individuali care vor să sprijine acest demers pot găsi informaţii suplimentare pe site-ul fundaţiei. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite