Primitivul şovinism UDMR-ist şi unde duce el: dacă acolo erau doi români?

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Timp de 30 de ani UDMR a reprezentat o organizaţie extremistă care a guvernat judeţele centrale ale României, fără nici o implicare de la nivel central. Acest lucru a fost posibil prin complicitatea cu partidele născute din comunism şi care au închis ochii pentru voturile de balanţă necesare guvernării.

Ne amintim atunci când George Simion a fost bătut şi fugărit la Valea Uzului? Mai ştiţi cum agitatorii maghiari, unii veniţi din Ungaria, au tulburat lucrurile atunci când cetăţenii români s-au dus să îşi onoreze eroii?

Cum era vorba despre un român, atunci George Simion, de ce să ne facem griji pentru el? Ce căuta el acolo, în mijlocul României? S-a dus să provoace...

În ultimii 30 de ani autorităţile centrale au izolat judeţele din centrul ţării de restul României. La acest moment acestea se află mai conectate la Budapesta decât la Bucureşti,

Profitând de acest lucru o caracatiţă infracţională s-a întins sub masca unui partid realizat pe criterii etnice, care de fapt nu este partid ci un fel de asociaţie. Aceast grup infracţional organizat utilizează resursele financiare şi administrative ale statului numai în interes propriu şi nu al cetăţenilor. Pe aceştia din urmă îi agită prin propagandă separatistă şi îi ţine permanent sub tensiunea unei mari ameninţări externe.

Iată că de această dată nu mai este vorba despre un român bătut. Acum o întreagă comunitate agitată prin preoţi catolici aserviţi Budapestei şi nu Romei(eu sunt botezat creştin catolic şi sunt complet dezgustat de atitudinea preotului) a decis că doi străini reprezintă o mare ameninţare la adresa lor. Înţeleg că astăzi au făcut şi o mare şedinţă cu privire la acest lucru, de parcă libertăţile individului se pot limita prin adunări populare.

Mai aveam puţin şi am fi asistat la scenele clasice cu furci, coase, topoare şi făclii pentru arderea renegaţilor pe rug.

Impasibilitatea autorităţilor centrale şi în acest caz arată gravitatea complicităţii centrale. O astfel de atitudine ar fi trebuit să fie asupra sancţionată şi intoleranţa să fie pedepsită conform legii. Dacă în locul acelor tineri ar fi fost români nu ştim ce s-ar fi întâmplat.

Dar dacă într-un sat din Moldova s-ar fi repetat această situaţie cu siguranţă că am fi asistat la măsuri extrem de dure. Ce face Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării? Mai funcţionează statul român la nivel central?

Foarte multe întrebări fără răspuns şi trista mea dezamăgire că cei doi cetăţeni străini vor rămâne cu o falsă impresie despre România.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite