Primele proteste ale profesorilor din acest an

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Purtând mărţişoare inscripţionate „Sărăcie, Umilinţă, Dispreţ“, aproape 100 de profesori au cerut ieri demisia ministrului Educaţiei, Daniel Funeriu, chiar din faţa biroului acestuia.

Dascălii spun că, potrivit legii, salariile trebuie să revină la cuantumul celor pe care le încasau înainte de tăierile operate în vara anului trecut şi cer de asemenea mărirea de 50% promisă, tot prin lege, în 2008. Ei sunt nemulţumiţi şi de diminuarea costului standard per elev, precum şi de unele articole din noua Lege a educaţiei care prevăd norme didactice încărcate. Profesorii acuză, de asemenea, structura de învăţământ şi componenţa consiliilor de administraţie.

„Este un semnal de alarmă pe care noi, cei de la Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) vrem să-l tragem, având în vedere nemulţumirile acumulate în ultimii doi ani. Aşteptăm un semnal de la Ministerul Educaţiei, dar dacă nu-l vom avea să nu mire pe nimeni că vom intra în grevă generală", arată Simion Hăncescu, preşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ. Sindicaliştii continuă protestele din faţa Ministerului Educaţiei astăzi, când protestează personalul nedidactic şi cel auxiliar.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite