Primele două cazuri de coronavirus din Europa detectate în Franţa / Al doilea caz de coronavirus confirmat în SUA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO EPA-EFE/Mourad Balti Touati
FOTO EPA-EFE/Mourad Balti Touati

Franţa confirmă două cazuri de coronavirus - primele diagnostice din Europa. Ministrul francez al Sănătăţii, Agnes Buzyn, a declarat vineri că două cazuri de coronavirus au fost diagnosticate în Franţa, un caz în sud-vestul oraşului Bordeaux şi un altul la Paris. Ambii pacienţi au fost recent în China. Autorităţile franceze se aşteaptă ca numărul cazurilor să crească.

Cele două diagnostice confirmate sunt de altfel şi primele cazuri de coronavirus cunoscute în Europa. Îngrijorarea populaţiei a crescut după ce s-a constatat că oamenii pot fi contagioşi cu virusul chiar înainte de a prezenta simptome.

Buzyn crede că virusul a fost detectat în Franţa înaintea oricărei alte ţări europene, deoarece a dezvoltat deja un test rapid pentru pacienţii care prezintă simptome ale virusului, relatează Associated Press.

Cele mai recente informaţii:

  • Interdicţiile de călătorie au fost extinse în China centrală şi zeci de milioane de oameni sunt efectiv blocaţi. În Wuhan, unde virusul a fost detectat pentru prima dată, muncitorii ucrează contra-cronometru pentru a construi un spital cu 1.000 de paturi.
  • Autorităţile din China, inclusiv din capitală, au anulat târgurile şi festivalurile care însoţesc Festivalul de primăvară, pentru a evita adunările publice care ar contribui la răspândirea virusului.
  • Există peste 830 de cazuri de infestare confirmate şi cel puţin 26 de persoane au murit. În total, 8.420 de persoane sunt ţinute sub observaţie.
  • Un bărbat tânăr, anterior sănătos, a murit la Wuhan, stârnind îngrijorări cu privire la fatalitatea virusului. Până acum, marea majoritate a victimelor aveau peste 60 de ani şi aveau un istoric de afecţiuni.
  • Au fost confirmate infecţii în Franţa, Coreea de Sud, Japonia, Nepal, Thailanda, Singapore, Vietnam, Taiwan şi Statele Unite.
  • Sistemul medical chinez a încercat din răsputeri să facă faţă focarului. Au fost raportate spitale aglomerate, medicii sunt stresaţi, iar proviziile sunt în scădere.
Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite