Primăvară cu temperaturi normale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Meteorologii susţin că de la jumătatea lunii martie şi în luna aprilie vremea va fi frumoasă, cu temperaturi normale pentru această perioadă. Datele de la Centrul european pentru prognoza vremii pe termen mediu arată că în luna martie va fi mai cald în vestul, centrul şi nordul ţării.

Dar în acelaşi timp va fi posibil să plouă mai mult tot în vestul, centrul şi nordul ţării. În luna martie, temperatura medie va varia în funcţie de regiune: vor fi între -2 şi 0°C în zonele cele mai reci din nordul şi centrul ţării, între 0 şi 4°C în Moldova, Maramureş şi centrul Transilvaniei, între 4 şi 6°C în Dobrogea, Muntenia şi Banat.

Specialiştii arată că în această lună curentul anticiclonului est-european se retrage treptat spre răsărit, motiv pentru care aerul mai cald şi umed dinspre bazinul Mediteranei, ori dinspre Oceanul Atlantic pătrunde mai uşor în zona ţării noastre.

Şi în luna aprilie, temperaturile vor apropiate de cele normale. În sud-vestul ţării pot fi ceva mai scăzute decât normalul perioadei. Astfel, valorile medii ale aerului se vor situa în general între 10 şi 12°C în zonele sudice şi vestice ale ţării, între 8 şi 10°C în centrul şi nordul Moldovei,  între 6 şi 8°C în Maramureş şi depresiunile intramontane. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite