Primarii comunişti ai Craiovei, premiaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fostul primar Petre Gigea (1964 – 1968) este mândru că a construit locuinţe în perioada comunistă
Fostul primar Petre Gigea (1964 – 1968) este mândru că a construit locuinţe în perioada comunistă

Antonie Solomon, primarul Craiovei, a acordat diplome de excelenţă pentru patru primari din Epoca de Aur. Antonie Solomon, primarul Craiovei, le-a acordat ieri, în cadrul unei ceremonii festive, diplome de excelenţă foştilor prim-secretari PCR Ştefan Negreţ, Ion Voiculescu, Marin Lungu şi Petre Gigea.

Asta în ciuda apelurilor lansate de Asociaţia Pro Democraţia - Clubul Craiova, care le cerea consilierilor locali şi lui Antonie Solomon renunţarea la această iniţiativă „care jigneşte grav memoria victimelor regimului Ceauşescu".

În apelul adresat lui Solomon, asociaţia i-a cerut să se concentreze „la rezolvarea problemelor curente ale municipiului Craiova, ai cărui locuitori se pregătesc să retrăiască în prag de iarnă zilele cumplite ale anilor '80, când caloriferele din blocurile comuniste erau „mai reci decât gerul de afară". Preşedintele Pro Democraţia Craiova, Carla Stoica, recunoaşte că s-a aşteptat ca actualul edil al Craiovei să nu abandoneze ideea premierii. „Poziţia noastră a fost exprimată clar în apeluri. Era de bun-simţ să le facem. Aminteam că funcţia acestor persoane a fost politică, nu administrativă, fiind de prim secretar al PCR al oraşului Craiova", a declarat Carla Stoica.

Antonie Solomon îi acordă diploma de excelenţă ultimului primar din Epoca de Aur, Ion Voiculescu (1987 – 1989)



Consilierii PDL au ieşit din sală

Cu câteva secunde înainte de înmânarea diplomelor, o parte dintre consilierii PDL s-au ridicat de pe locurile lor şi au părăsit sala. Viceprimarul Mărinică Dincă a explicat gestul consilierilor partidului de guvernământ. „Colegul nostru, consilierul PDL Gheorghe Albăstroiu, ne-a spus zilele trecute că bunicul lui a stat în puşcăriile comuniste şi că el va pleca de la ceremonie. Noi ne-am solidarizat cu el", a a explicat viceprimarul.

Solomon şi-a motivat gestul afirmând că „sunt oameni serioşi, care au făcut ceva pentru Craiova, spre deosebire de consilierii care au plecat". Ştefan Negreţ, fost primar în perioada 1977 - 1980, s-a emoţionat până la lacrimi, iar gestul consilierilor l-a pus pe seama urii faţă de semeni. Părerea lui Marin Lungu, edil-şef între 1984 - 1987, a fost că: „Le este ciudă că mai trăim", şi i-a înştiinţat că în vremea sa s-a făcut tramvaiul. Petre Gigea, primar între 1964 - 1968, a declarat că „este posibil ca ei (consilierii) şi părinţii lor să stea în apartamente construite de «noi, primarii de dinainte de '89», în care se simt bine şi ne bucurăm pentru aceasta". 

"Sunt oameni serioşi, care au făcut ceva pentru Craiova, spre deosebire de consilierii care au plecat."
Antonie Solomon
primarul Craiovei

Antonie Solomon îi acordă diploma de excelenţă ultimului primar din Epoca de Aur, Ion Voiculescu (1987 – 1989)
Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite