Primar pe viaţă / Vezi care sunt primarii cu cele mai multe mandate din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Adevărul a întocmit un top cu primarii cu cele mai multe mandate consecutive. Serialul prezintă edili care au rămas în funcţie de patru sau cinci mandate, conducând comunele chiar şi timp de două decenii.

Iată câţiva dintre cei mai longevivi primari aflaţi în funcţie în România:

Buzău: Cel mai vechi primar buzoian este Marian Mărgărit din comuna Boldu. Acesta este şeful administraţiei locale din anul 1990 şi este atât de apreciat de săteni încât niciodată în comună nu s-a organizat turul II de scrutin.

image


Iaşi
: Dacă cel mai longeviv primar este Mihaiu Tun din comuna ieşeană Cucuteni, judeţul Suceava are patru primari cu cel puţin patru mandate. Mihaiu Tun (76 de ani) a preluat frâiele comunei Cucuteni în 1974. De atunci, a rămas în această funcţie timp de 34 de ani.



Brăila
: Mihai Ruse este preşedintele şi vicepreşedintele Asociaţia Comunelor din România. În ultimii 14 ani, Ruse a obţinut patru mandate consecutive de primar la Măxineni.

image



Baia Mare
: Vasile Boitor a fost ales primarul comunei maramureşene Asuaj în anul 1992. În vârstă de 53 de ani, se află la al cincilea mandat şi spune că nu a obosit nicio clipă să se ocupe de comună.

image
image

Bistriţa: Gheorghe Stelian, edilul comunei Parva, este cel mai longeviv primar din Bistriţa-Năsăud. Acesta are deja 20 de ani de când conduce comuna şi nu a ratat niciun mandat. Când a devenit primar, în comună exista un singur telefon, la primărie, nici vorbă de televiziune, iar zona era electrificată doar în proporţie de 35% - 40%.

image

Timiş: Primarul timişean care şi-a păstrat cel mai mult funcţia este edil-şef de 14 ani. Ioan Simoc conduce comuna Pietroasa şi a fost înainte de 1989 secretar de partid tot la primărie, dar în statul comunist.



Constanţa
: Cristea Gâscan este primar al comunei Independenţa din decembrie 1989. S-au făcut deja 20 de ani, dar timpul pentru el a trecut mult prea repede. Este bucuros că este printre puţinii edili care a reuşit să reziste. Ion Nicolin conduce tot de cinci mandate oraşul de la graniţa cu Bulgaria, Negru Vodă. Primarul PSD crede că munca pe care o face fără întrerupere l-a ajutat să reziste în fotoliul de edil-şef.

image
image

Bihor: Ioan Balint a trecut prin cinci campanii electorale, dintr-una ieșind primar din primul tur. Edilul conduce, din 1984, comuna bihoreană Uileacu de Beiuş. Primarul crede că secretul succesului său este echilibrul.

image

Cluj: Ionel Fărcaş, primarul comunei Apahida, localitate-satelit a Clujului, este edil-şef de pe vremea lui Maurer şi Chivu Stoica. După o pauză de 16 ani a fost reales primar, în 1996. Dacă îşi va încheia mandatul curent cu bine, primarul de la Apahida va sărbători 40 de ani la primărie!

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite