Prietena româncei ucise pe insula Utoya: "Ne îndemna să experimentăm lucruri noi în viaţă"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Karin Elena Holst, tânara de origine română ce se afla pe insula norvegiană Utoya în vinerea cumplitului masacru comis de către extremistul de dreapta Anders Breivik, se află pe lista cu numele victimelor, publicată pe site-ul oficial al poliţiei norvegiene.

Cea mai bună prietenă a sa, care a creat şi pe Facebook o pagină în memoria Karinei, a descris-o ca fiind o tânără plină de viaţă, cu multe visuri.

"Pe Karin o ştiam încă de când aveam 5 ani. Era o fată cu multe visuri, iar în grupul nostru de prieteni era cea care ne făcea mereu să râdem până ne dădeau lacrimile.

Ea era sursa noastră de distracţie şi ne impulsiona să experimentăm lucruri noi în viaţa noastră", a declarat, pentru adevarul.ro, Maiken Hæg.

Tocmai acesta a fost şi motivul pentru care Karin se afla pe insula Utoya: "a vrut să cunoască experienţa unei tabere de vară în cadrul căreia putea să înveţe şi aspecte ce ţin de politică.

Era o fată cu multă dragoste de oferit, cu o inimă de aur. Sunt atât de multe de spus despre ea, dar numai gândul că nu se mai află printre noi mă face să plâng", ne-a mai spus prietena tinerei de origine română.

Karin făcea parte din delegaţia de nouă tineri din oraşul Mo i Rana, care au venit la tabăra de vară de pe insula Utoya.

"Gândurile noastre se îndreaptă către familia Karinei, care a fost lovită de un act de violenţă lipsit de sens, în urma căreia le-a fost luat ceea ce preţuiau mai mult. Familia ei trebuie să ştie că întreaga comunitate le este alături. Vrem, de asemenea, să apărăm valorile pe care Karin Elena şi alţi tineri ca ea le preţuiau: democraţia, sinceritatea şi toleranţa", a spus un prieten al Karinei.

image



Elena Holst şi-a sunat mama chiar în timpul împuşcăturilor de pe insula Utoya.

"Karin nu vroia să închidă telefonul, vorbea cu mine tot timpul. Şi i-am spus, hai Karin închidem telefonul. Acum trebuie să începi să te ascunzi mai bine, să fugi şi Karin a zis, bine mamă, aşa o să fac şi a închis telefonul. Când au zis la televizor că putem să îi sunăm pe cei care sunt acolo am sunat şi i-am trimis sute de mesaje, dar telefonul este închis. La ultima conversaţie am avut înţelegere să nu închidă telefonul", a spus mama lui Karin.

Cel puţin 80 de tineri au fost ucişi pe insula Utoya de către extremistul de dreapta Anders Breivik, după un atentat cu bombă la Oslo. Bărbatul de 32 de ani a coborât pe insulă de pe un feribot, înarmat cu o puşcă şi un pistol. Treizeci de secunde mai târziu, şi-a împuşcat primele două victime. A chemat, apoi, tinerii laburişti la o cafenea, spunând că are veşti importante despre atentatul de la Oslo, după care a început să tragă în ei.

În presa internaţională au fost publicate fotografii realizate cu numai o zi înaintea atacului, în care tinerii adunaţi pe insula Utoya urmăresc zâmbitori discursurile politice din tabăra de vară.

image
image
Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite