Previziuni: 9.931 de decese până la 1 octombrie în România. Acum avem 1.634 de morţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La 1 octombrie, România va avea circa 9.931 de decese în rândul pacienţilor COVID, faţă de 1.634 câte sunt în prezent, potrivit proiecţiilor făcute pe baza unor modele matematice de Institutul pentru Date şi Evaluare în Sănătate (Inatitute for Health metrics and Evaluatio IHME) din cadrul Universităţii din Washington.

Potrivit acestor proiecţii, numărul total de morţi de până azi se va dubla în jurul datei de 15 august, altfel spus, într-o lună şi jumătate vom avea o dublare a numărului total de decese. Numărul total de morţi de până la 15 august se va dubla în jurul datei de 15 septembrie, deci rata de dublare se va accelera - de la o lună şi jumătate la o lună. Potrivit aceloraşi modele, dacă toată lumea va purta măştile de protecţie, numărul deceselor estimat la 1 octombrie este de doar 5.269, iar dacă vor fi introduse noi măsuri de relaxare, atunci se estimează că bilanţul total al deceselor să ajungă la 10.549. Subliniem că aceasta este doar o proiecţie, pe baza unor modele matematice, însă până în prezent, diferenţele dintre cifrele proiectate şi numărul real al deceselor a fost extrem de mică spre nesemnificativă, în cazul tuturor ţărilor, nu doar al României.

IHME grafic decese

Numărul total al deceselor din ţara noastră a ajuns la 1.634 după ce în ultimele 24 de ore au fost confirmate alte 22 de persoane au pierdut lupta cu virusul, 3 decese fiind întregistrate la categoria de vârstă 50-59 ani, 1 deces la categoria de vârstă 60-69 ani, 5 decese la categoria de vârstă 70-79 ani şi 13 decese la persoane de peste 80 de ani. 

Numărul cazurilor active din ţara noastră a trecut din nou de bariera celor 6.000 de cazuri, ajungând la 6.036, un număr apropiat fiind înregistrat în data de 16 mai, şi cu mult mai ridicat faţă de minimul înregistrat la 8 iunie de 4.444 de cazuri. Din totalul cazurilor active, un număr de 210 pacienţi, 3,4%, sunt internaţi la secţiile de terapie intensivă.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite