Preşedintele CNA: copiii sunt consumatori captivi de televiziune. Trebuie schimbat efectiv conţinutul audiovizualului

Preşedintele
CNA: copiii sunt consumatori captivi de televiziune. Trebuie schimbat efectiv conţinutul audiovizualului

Preşedintele CNA, Laura Georgescu, consideră că misiunea insituţiei pe care o conduce este de a schimba conţinutul audiovizualului FOTO Mediafax

Programele de proastă calitate difuzate de televiziuni îi agresează pe cei mici, care sunt „consumatori captivi de televiziune”. O susţine chiar preşedintele Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA), Laura Georgescu. Aceasta a mai declarat vineri, în cadrul unei dezbateri care a avut loc la Palatul Parlamentului, că misiunea instituţiei pe care o conduce este aceea de a schimba efectiv conţinutul audiovizualului.

Ştiri pe aceeaşi temă

În cadrul dezbaterii „Campionii se nasc acum” organizată de CNA Laura Georgescu, a explicat că prin astfel de acţiuni, instituţia pe care o conduce îşi îndeplineşte misiunea socială de a „schimba efectiv conţinutul audiovizualului de care se ocupă”.

„Copiii dau drumul la televizor fiindcă sunt singuri în casă toată ziua. Am fost cinci zile în şcoli şi copiii s-au plâns. Ei stau singuri acasă şi deschid televizorul ca să aibă o voce undeva în fundal”, a explicat Laura Georgescu.

Potrivit studiilor efectuate de CNA, cei mici se uită mai mult la ştiri şi la programe generaliste decât la cele dedicate vârstei lor. De aceea, spune Georgescu, „trebuie să revenim la jurnalismul de calitate care întoarce informaţie publică corectă”.

CNA scoate copiii la alergat

În viziunea Laurei Georgescu, copiii sunt „consumatori captivi de televiziune”. De aceea, Consiliul Naţional al Audiovizualului va organiza, în parteneriat cu Ministerul Educaţiei, pe 26 mai „Crosul CNA”, un eveniment care îşi doreşte să ajute copiii să descopere şi alte activităţi în afara privitului la televizor.

„Voi avea o largă susţinere din rândul vedetelor de radio, de televiziune şi vedetelor din sport, care vor veni, vor alerga şi vor încerca să vândă modelul propriei persoane pentru aceşti copii care n-au alternativă”, a precizat Georgescu. 

Evenimentul este doar prima etapă dintr-o sesiune de activităţi realizate împreună cu Ministerul. „Fugi de la TV, participă la Crosul CNA» este prima soluţie pentru copiii care stau prea mult în faţa televizorului”, a spus Georgescu.

Severin consideră că CNA nu trebuie să aibă niciun amestec în conţinutul emisiunilor TV

Prezent la dezbatere, preşedintele Comisiei de cultură din Senat, Georgică Severin, a subliniat că CNA nu poate hotărî ce conţinut ar trebui să difuzeze posturile de radio şi televiziune, chiar dacă reprezentanţii instituţiei se gândesc la binele copiilor, însă a fost de acord cu preşedintele CNA că celor mici ar trebui să li se ofere mai multe posibilităţi de a-şi varia activităţile.

„CNA trebuie să reglementeze în anumite domenii, dar nu poate să impună conţinut. CNA nu are treabă cu acest aspect şi nici nu online-ul sau cu presa scrisă. Şi sper să nu aibă niciodată vreo treabă cu aceste mijloace de comunicare în masă, întrucât vom crea un precedent periculos”, a spus Severin.

Georgică Severin consideră, însă, că emisiunile care i-ar putea ajuta pe copii să îşi formeze modele ar trebui să fie disponibile la televiziunea publică. 

„Noi - televiziunea publică - trebuie să luăm măsuri şi o primă măsură a fost luată: Jocurile Olimpice de Iarnă şi de Vară vor fi transmise integral de televiziunea publică. Sperăm că, odată cu revigorarea financiară a acestei instituţii, tot mai multe competiţii la care vor participa sportivi români să poată să fie accesibile tuturor cetăţenilor. Şi aici CNA poate juca un rol important, să nu mai accepte ca televiziunea publică să îşi cedeze drepturile pentru Jocurile Olimpice unor televiziuni la care oamenii nu pot avea acces”, a punctat Severin.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările