Preşedintele Societăţii Române de Epidemiologie: „E o datorie civică şi morală a părinţilor să-şi vaccineze copiii”

Preşedintele Societăţii Române de Epidemiologie: „E o datorie civică şi morală a părinţilor să-şi vaccineze copiii”

FOTO Adevarul

Preşedintele Societăţii Române de Epidemiologie, profesorul Doina Azoicăi, spune că părinţii au o datorie morală şi civică să-şi vaccineze copiii.

Ştiri pe aceeaşi temă

„E o datorie morală faţă de propriul lor copil să înţeleagă foarte bine care sunt beneficiile vaccinării, care sunt, bineînţeles, şi limitele vaccinării, şi, totuşi, să accepte că programele naţionale de vaccinare nu sunt împotriva omului, ci, dimpotrivă, sunt pentru a proteja o colectivitate şi face în aşa fel încât să avem posibilitatea să ţinem sub control nişte boli la care suferinţa există, chiar dacă este, să zicem, vorba de o evoluţie benignă”, a declarat Azoicăi, potrivit Agerpres. 
 
În opinia oficialului, ar fi potrivită o măsură prin care vaccinarea să fie obligatorie. 
 
„O măsură represivă poate să antreneze o reacţie paradoxală, mai ales în momentul de faţă. Dacă vorbeam acum 30 de ani, poate că nu era atâta opoziţie ca acum. Părerea mea este că dacă lucrurile evoluează în continuare aşa, soluţia nu este numai să încercăm să-i convingem, ci să găsim anumite modalităţi prin care să-i facem să respecte nişte reguli”, a explicat profesorul Azoicăi. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările