Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, despre problema migranţilor: „Asistăm la ascensiunea extremismului”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele Camerei Deputaţilor a vorbit despre atentate şi criza migranţilor FOTO Eduard Enea
Preşedintele Camerei Deputaţilor a vorbit despre atentate şi criza migranţilor FOTO Eduard Enea

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a transmis, miercuri, la Palatul Parlamentului, în cadrul Conferinţei Internaţionale Lauder de Diplomaţie şi Afaceri, un mesaj împotriva discursurilor de ură care circulă pe internet faţă de migranţi, împotriva intoleranţei, dar a subliniat şi importanţa sporirii sistemelor de securitate.

”Criza refugiaţilor ridică probleme dificile, se închid frontiere, se impun controale. În acest context, asistaţi alături de noi la ascensiunea extremismului, xenofobiei, amplificarea naţionalismului. Criza refugiaţilor arată cum oameni cu experienţă, cu şcoală au fugit cu ce au avut în altă parte, acolo unde pot găsi securitate.Guvernele statelor noastre europene trebuie să ia măsuri sporite de securitate. Dacă nu există securitate, nu există prosperitate”, a spus preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea.

În acelaşi timp, diplomatul a spus că toată lumea trebuie să se implice în apărarea drepturilor fundamentale, a bucuriei de a trăi şi în lupta împotriva intoleranţei, a urii şi a terorii.

”Lupta împotriva rasismului, a antisemitismului şi a intoleranţei implică o abordare susţinută. La nivel parlamentar, la nivelul autorităţilor locale, dar şi la nivelul cetăţenilor. Mor oameni în atentate teroriste, e momentul să acţionăm, dar să acţionăm împreună. Nu este suficient să dăm share pe reţele de socializare sau să ne punem patriotard steagul naţional ca profil, trebuie să luăm măsuri concrete, să căutăm cauzele răului, să găsim soluţii şi să ne asumăm decizii”, a mai spus preşedintele Camerei deputaţilor, Valeriu Zgonea. 

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite