Presedintele Basescu a plans la Muzeul Holocaustului din Washington

Presedintele Romaniei, Traian Basescu, a vizitat in cea de-a doua zi a sederii sale la Washington Muzeul Holocaustului. Muzeul este indeobste vizitat de toti demnitarii romani aflati in vizite

Presedintele Romaniei, Traian Basescu, a vizitat in cea de-a doua zi a sederii sale la Washington Muzeul Holocaustului. Muzeul este indeobste vizitat de toti demnitarii romani aflati in vizite oficiale in capitala SUA. Intampinat de oficialitati si membri ai comunitatii evreiesti, Basescu a fost vizibil impresionat de tragedia milioanelor de evrei exterminati de nazisti in al doilea razboi mondial. La incheierea vizitei, presedintele si-a inceput discursul cu aplombul caracteristic si a terminat spunand: "E greu sa vorbesti dupa ce ai vazut vagoane romanesti transportand evrei (in muzeu se afla fotografii in acest sens) si armata romana conducandu-i pe evrei la moarte in Transnistria". Fata i s-a intunecat si mai mult dupa aceste spuse si in coltul ochilor i s-au ivit lacrimi. Dupa care a plecat in graba din fata audientei.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


Modifică Setările