Premiile Superscrieri, ediţia a V-a. „Adevărul“ trimite doi jurnalişti în finală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Optsprezece jurnalişti sunt nominalizaţi pe lista scurtă a Premiilor Superscrieri, la cea de-a cincea ediţie. Printe aceştia, ziarul „Adevărul“ are două nume ajunse în finala din acest an, la secţiunile Opinie şi Portret. Câştigătorii vor fi anunţaţi la Gala de Premiere, din 18 noiembrie.

Douăzeci de materiale de non-ficţiune creativă şi jurnalism narativ din România se află pe lista scurtă de nominalizări la Premiile Superscrieri, ediţia a V-a. Sunt autori de non-ficţiune, jurnalism narativ sau fotojurnalişti, anunţă Fundaţia Friends for Friends, creatorii Premiilor şi Burselor Superscrieri. Câştigătorii finali vor fi anunţaţi în cadrul Galei de Premiere, pe 18 noiembrie, într-un eveniment care va avea loc la Teatrul Odeon.

Finaliştii celei de-a cincea ediţii Superscrieri

Jurnalistul Cristian Delcea, reporter special la „Adevărul“, este nominalizat la categoria Portret cu textul „Marele Popescu. Poet, paznic de noapte, schior pe pantele disperării“. Cristian este unul dintre câştigătorii Superscrierilor din 2014, când a obţinut locul I la categoria Eseu cu textul „Amurgul secolului Beligan”, publicat pe blogul său de pe adevarul.ro. 

Printre nominalizaţi se regăseşte şi jurnalista Iulia Roşu, la categoria Opinie, cu textul „Bogaţii nu vor fi niciodată prieteni cu săracii“ publicat pe blogul său de pe adevarul.ro. Anul acesta, în urma câştigării uneia dintre Bursele Superscrieri/Avon, Iulia a publicat, alături de Ana Tepşanu (Metropotam) şi Victor Ilie (Rise Project), proiectul „Notre-Dame de Companie“ – o platformă care a încercat să găsească legătura dintre două fenomene ale României: violenţa de acasă şi traficul de persoane. Puteţi citi poveştile scrise de cei trei jurnalişti pe violentadomestica.adevarul.ro

„Adevărul” vă prezintă cei 18 nominalizaţi la cea de-a cincea ediţie Superscrieri.

Nominalizaţi REPORTAJ  

„Patru mii de kilometri garduri”, Matei Bărbulescu & Ştefan Mako
„Procesul”, Ştefan Mako
„Plăcinte şi Război în Doneţk”, Vlad Ursulean & Lina Vdovîi
„Tăt normal peste Prut?”, Vlad Ursulean & Timea Honţ
„Regia Naţională a Pădurii Lor”, Vlad Stoicescu

 

Nominalizaţi OPINIE  

„Ori suntem Charlie Hebdo, ori nu mai suntem?”, Andrei Luca Popescu
„Teoria saltelei”, Andrei Luca Popescu
„Orient: războiul sfârşitului lumii”, Cătălin Gomboş
„Bogaţii nu vor fi niciodată prieteni cu săracii”, Iulia Roşu
„Dear New York Times,”, Luiza Vasiliu

 

Nominalizaţi PORTRET  

„Poziţia ministrului”, Ani Sandu (publicat în Decât o Revistă, martie 2015)
„215 km. Povestea unei alergări”, Bojan Voicu
„Popescu”, Cristian Delcea
„Bărbatul care a dat foc comunismului”, Luiza Vasiliu
„Sunt femeie liberă”, Lina Vdovîi

 

Nominalizaţi FOTOJURNALISM  

Începuturi”, Alexandra Dincă
Apata, Braşov, Bogdan Dincă
Refugees’ passage to Europe”, Ioana Moldovan
„Zâne”, Ioana Cîrlig
„Masca Cristinei”, Mircea Reştea

 

La această ediţie, Superjuriul a fost format din Mona Dîrţu, preşedintele juriului, şi: Andrei Pungovschi, Cătălin Tolontan, Cristian Lupşa, Dan Duca, Daniel Mihăilescu, Irina Păcurariu, Liviu Iolu, Marius Chivu, Mihnea Măruţă, Paul Radu, Simona Tache, Teodor Tiţă, Vlad Mixich, Vlad Petreanu şi Petruţ Călinescu. 

Premiile Superscrieri este o competiţie care promovează jurnalismul narativ şi scriitura creativă despre oameni, evenimente şi momente reale, ca moduri de exprimare a puterii cuvintelor de a influenţa în bine relaţiile dintre oameni, de a genera schimbări de atitudini, cutume, norme.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite