Premierul Victor Ponta a primit prima fiolă de vaccin antigripal produs de Institutul Cantacuzino

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primele 200.000 de doze de vaccin vor fi produse la Cantacuzino FOTO Adevarul
Primele 200.000 de doze de vaccin vor fi produse la Cantacuzino FOTO Adevarul

Premierul Victor Ponta a primit prima fiolă de vaccin din noua producţie de la Institutul Cantacuzino, a cărui activitate a fost parţial repornită. Până pe 15 decembrie vor fi produse primele 200.000 de doze de vaccin din campania naţională de vaccinare, alte 200.000 urmând a fi produse până la sfârşitul acestui an.

Prezent la Institutul Cantacuzino alături de ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolaescu, Ponta a arătat că se bucură că a pierdut "pariul" cu ministrul de la Sănătate legat de capacitatea institutului de a produce în continuare vaccin şi i-a îndemnat pe români să aibă încredere în vaccinul care va continua să fie produs de instituţie.

Ponta a mai arătat că procesul de producţie şi omologare este foarte avansat, ceea ce va permite României să nu mai importe fiole de vaccin. 

La rândul său, Eugen Nicolăescu a declarat că se doreşte şi reluarea altor linii de fabricaţie, cum ar fi, de exemplu, pentru Cantastim şi Polidin, dar acestea probabil din 2015, până atunci urmând să fie mutată la Bucureşti şi fabricaţia produselor realizate la Iaşi.

Totodată, Institutul Cantazino va primi, în 2014, cinci milioane de euro pentru terminarea liniei de fabricaţie a vaccinului antigripal şi cel al tuberculozei (BCG).

„Sperăm ca într-un an si jumatate, doi să putem vorbi de reluarea producţiei la Cantazino si a altor produse", a mai spus Eugen Nicolaescu.

Ministrul Sănătăţii a precizat că, anul viitor, România va avea vaccin antigripal numai de la Cantacuzino.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite