Premierul anunţă că fenomenele meteo periculoase nu au trecut

Premierul anunţă că fenomenele meteo periculoase nu au trecut

Inundaţii în judeţul Vrancea. FOTO: Arhivă

Premierul Florin Cîţu a transmis, sâmbătă, un mesaj după ce operaţiunea de salvare a celor 12 muncitori blocaţi de ape în judeţul Vrancea a fost finalizată cu success. Prim-ministrul anunţă, însă, că pericolul nu a trecut.

„Cele 12 persoane rămase izolate în judeţul Vrancea din cauza ploilor abundente au fost salvate şi sunt în afara oricărui pericol! Am fost cu toţii astăzi martori la o misiune complexă de salvare, în care autorităţile centrale şi locale au comunicat permanent, au găsit soluţii şi au coordonat eficient întreaga operaţiune, în scopul salvării de vieţi”, a scris sâmbătă, pe Facebook, Florn Cîţu.

Premierul a apreciat că „misiunea salvatorilor din ultimele două zile a fost grea, iar acest final fericit are la bază o coordonare eficientă şi integrată a tututor efectivelor însărcinate cu responsabilitatea de a interveni în situaţii de urgenţă”.

„La operaţiunea din această după-amiază, atât pompierii militari, cei voluntari, salvamontiştii, jandarmii din zona puternic afectată de inundaţii, cât şi salvatorii montani, chemaţi în sprijin, au reuşit, cu efort şi implicare, să găsească soluţii optime de salvare a oamenilor izolaţi, în siguranţă, fără a pune în pericol vieţile celor implicaţi. Fiind în permanentă legătură cu autorităţile competente în gestionarea acestor situaţii dificile, pot spune că pericolul nu a trecut, de aceea suntem nevoiţi să monitorizăm atent situaţia şi să intervenim rapid şi eficient, pentru a înlătura orice fel de situaţie nefericită care poate duce la pierderi de vieţi omeneşti”, a mai afirmat premierul.

Acesta a transmis mulţumiri tuturor celor care intervin pentru salvarea de vieţi: „Doresc să le mulţumesc tuturor salvatorilor, pompierilor, salvatorilor montani, piloţilor, voluntarilor, echipajelor medicale, pentru eforturile susţinute in sprijinul oamenilor aflaţi în suferinţă, în scopul salvării vieţii acestora”.

12 persoane, aflate într-o zonă forestieră, au rămas izolate, vineri, din cauza creşterii nivelului şi debitului râului Zăbala, fiind salvate abia sâmbătă.

Meteorologii au emis avertizări Cod portocaliu de ploi torenţiale, descărcări electrice, vijelii şi grindină, începând de sâmbătă de la prânz, în judeţele Bacău, Vrancea, Vaslui, Galaţi, Brăila, Buzău, Ialomiţa, Călăraşi, Constanţa, Tulcea şi în zona de munte a judeţelor Suceava, Neamţ şi Argeş, în timp aproape tot restul ţării va fi sub Cod galben.

De sâmbătă seară, vor rămâne sub Cod portocaliu judeţele Suceava, Neamţ, Bacău, Vrancea şi zona de munte a judeţului Buzău, iar incidenţa Codului galben se va reduce şi ea.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările