PREMIERĂ MEDICALĂ Implant cohlear bilateral la un sugar de nouă luni

PREMIERĂ MEDICALĂ Implant cohlear bilateral la un sugar de nouă luni

Medicii au operat un bebeluş de nouă luni FOTO Adevărul

Medicii de la Spitalul Marie Curie din Capitală au realizat o intervenţie în premieră naţională, ei reuşind implantarea cohleară bilaterală a celui mai mic pacient din România, un sugar de nouă luni, care avea hipoacuzie bilaterală profundă.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Este cel mai mic pacient pediatric din România şi, totodată, cel mai mic pacient implantat bilateral. (...) Sperăm să menţinem o vârstă scăzută la implantarea pacienţilor noştri, pentru un rezultat de reabilitare auditiv-verbală cât mai bun”, a declarat conferenţiarul Dan Cristian Gheorghe, şeful Clinicii de ORL din spital. Acesta a fost ajutat la intervenţie de doctorul Alexandra Neagu.

Doctoriţa a explicat că inclusiv recuperarea bebeluşului va fi una uşoară, dat fiind faptul că s-a intervenit la o vârstă atât de fragedă.

„Procesorul extern va fi montat peste o lună, iar din acel moment sugarul va urma o scurtă perioadă de acomodare, după care va auzi aproape la fel ca orice copil normal. Copilul a fost depistat prin screeningul auditiv efectuat imediat după naştere şi a beneficiat de un diagnostic audiologic la vârsta de trei luni şi de o intervenţie terapeutică precoce prin protezare auditivă la vârsta de patru luni, urmată de implantarea cohleară bilaterală la vârsta de nouă luni”, a completat Alexandra Neagu.

Implantul cohlear funcţionează după următorul mecanism: microfonul procesorului preia sunetele şi le transformă în informaţie digitală. Această informaţie este transmisă prin antena externă la implantul aflat sub piele. Implantul converteşte informaţia în impulsuri electrice care se transmit electrozilor aflaţi în cohlee. Electrozii implantului stimulează nervul auditiv care transmite impulsurile la creier care le interpretează ca sunet.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: