UPDATE Prelevare de organe la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală. Care sunt bolile de care suferă beneficiarii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Adevarul
FOTO Adevarul

O prelevare de organe a fost realizată la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală, donatoarea fiind o femeie aflată în moarte cerebrală în urma unui accident rutier.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, prelevarea multiorgan a fost realizată de medici şi asistenţi medicali din Bucureşti şi din Târgu Mureş. 

În urma prelevării, ficatul şi rinichii au fost trimise pentru translpant la Institutul Clinic Fundeni, cordul a fost trimis la Institutul Inimii din Târgu Mureş iar plămânii la Spitalul Sfânta Maria din Capitală.

Cordul va fi transplantat unui pacient din Mureş în vârstă de 40 de ani care se află pe lista de aşteptare de circa doi ani pentru diagnosticul de Cardiomiopatie dilatativă postmiocardită, arată Ministerul Sănătăţii. 

În ceea ce priveşte ficatul, el va fi transplantat unui pacient cu diagnosticul de hepatocarcinom grefat pe ciroză hepatică VHC.

Plămânii vor merge la Spitalul Sfânta Maria către o pacientă de 44 ani cu diagnistic de hipertensiune pulmonară primitivă cu defect de sept ventricular. 

Referitor la rinichi, Ministerul Sănătăţii informează că ei vor fi alocaţi în două ore, timp în care vor fi gata testele de compatibilitate pentru potenţialii receptori. 

Reamintim că zilele trecute ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a încheiat un acord cu Ungaria în domeniul transplantului, astfle încât pacienţii care au nevoie de transplant de plămâni dar nu pot fi operaţi la Spitalul Sfânta Maria din Capitală să fie preluaţi de medicii din Ungaria. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite