Prefectul de Covasna despre autonomia cerută de primarul din Sfântu Gheorghe: Nu e momentul pentru "modele staliniste"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prefectul de Covasna, Codrin Munteanu
Prefectul de Covasna, Codrin Munteanu

Prefectul de Covasna, Codrin Munteanu, susţine că demersul primarului din Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, privind începerea unor discuţii cu reprezentanţii românilor despre autonomia Ţinutului Secuiesc "e un lucru neserios".

El spune că nu crede că "modelele staliniste" pot fi resuscitate acum.

Codrin Munteanu a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că demersul primarului municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, care a anunţat că a elaborat un document privind autonomia Ţinutului Secuiesc, ce va sta la baza dezvoltării unui dialog cu românii pe această temă, "nu este un lucru serios".

"Acest demers s-ar putea înscrie în categoria «ce vrăji a mai făcut nevasta mea Samantha». Cu cine să discute? (...) Eu ştiu care este starea de spirit în sânul locuitorilor. Ce interes are cineva să discute despre ceva care nu e viabil economic?", a spus Munteanu, citat de Mediafax.

El a afirmat că din datele prezentate la şedinţa Comisiei de Dialog Social reiese că în Covasna 50 la sută din banii necesari asigurărilor de sănătate vin de la bugetul de stat, dar situaţia este asemănătoare şi în alte domenii.

Întrebat dacă ar sta la masa discuţiilor pe tema autonomiei Ţinutului Secuiesc, Munteanu a spus că nu are cum să discute despre teme neconstituţionale.

"Eu sunt prefect, persoana care veghează asupra respectării Constituţiei, nu pot să mă aşez la masă pe teme neconstituţionale. Ce să discut? (...) Şi nu cred că modelele staliniste, impuse într-o perioadă neagră de regimul sovietic, pot fi resuscitate acum", a conchis prefectul de Covasna.

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, a elaborat un document privind autonomia Ţinutului Secuiesc, care va sta la baza dezvoltării unui dialog cu românii pe această temă, însă spune că nu ştie dacă perioada este oportună pentru discuţii, deoarece ar avantaja naţionaliştii.

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe şi preşedintele organizaţiei municipale a UDMR, Antal Arpad, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că a pregătit un document privind autonomia Ţinutului Secuiesc, care să stea la baza unui dialog pe această temă cu reprezentanţii comunităţii române.

Plenul Senatului a respins, marţea trecută, proiectul legislativ privind statutul de autonomie al Ţinutului Secuiesc.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite