Postări virale pe internet leagă un joc numit Omikron de noua tulpină COVID-19. RO Vaccinare: „Creativitatea în dezinformare nu are limite!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ro Vaccinare: Ştiinţa se bazează pe date şi nu pe presupuneri nefondate Foto: Pixabay
Ro Vaccinare: Ştiinţa se bazează pe date şi nu pe presupuneri nefondate Foto: Pixabay

Postări virale pe internet despre un joc online numit „Omikron: The Nomad Souls”, lansat în 1999, susţin că pandemia a fost plănuită cu mult timp înainte. Reprezentanţii Ro-Vaccinare atrag atenţia că deşi jocul există în realitate, nici compania Microsoft, şi nici fondatorul său Bill Gates nu au fost implicaţi în crearea lui, şi că jocul nu are nimic de-a face cu Covid-19.

„Creativitatea în dezinformare nu are limite! Jocul Omikron, sufletele călătoare şi pierderea sufletului. Postări care leagă un joc online numit „Omikron: The Nomad Souls”, lansat de compania Microsoft în 1999, de noua tulpină Covid-19 numită Omicron au fost distribuite de mii de ori în ultimele săptămâni. Utilizatorii reţelelor sociale sugerează că nu este o coincidenţă, ci un indiciu că pandemia actuală a fost planificată. Însă, deşi jocul există şi a fost lansat de Microsoft, nici compania, şi nici Gates nu au fost implicaţi în crearea lui. Şi nu are nimic de-a face cu Covid-19” precizează reprezentanţii RO Vaccinare.

Potrivit sursei citate, „Omicron The Nomad Soul” este un joc de aventură cu împuşcături şi mişcări de luptă. Oraşul fictiv „Omikron” este principalului oraş dintr-un număr total de cinci aflate pe planeta Phaenon, unde are loc jocul de aventură. 

Sursa citată reaminteşte că varianta Omicron a Covid-19 a fost detectată de oamenii de ştiinţă din Africa de Sud. Şi deoarece varianta are un număr mare de mutaţii, OMS a clasificat-o pe 26 noiembrie ca fiind o variantă care determină îngrijorare. 

Totodată OMS numeşte variantele de îngrijorare în ordinea alfabetului grecesc (Alpha, Beta, Gamma şi Delta”. Deşi în aflabetul grecesc ar fi urmat literele „Nju” şi „Xi”, ele au fost sărite din motive de claritate: „Nju” sună similar cu cuvântul „nou” şi „Xi” este un nume de familie comun. 

Autorităţiole îndeamnă astfel oamenii să raporteze informaţiile false. Iar cele mai virale postări să fie semnalate la agenţia care se ocupă de fact-checking în România: https://verificat.afp.com/contact sau prin e-mail: verificat@afp.com.

„Ştiinţa se bazează pe date şi nu pe presupuneri nefondate”, mai menţionează sursa citată.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite