Poşta pierde din afacerea „Victoria“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Compania Naţională Poşta Română a pierdut mai bine de jumătate din cele 32% din acţiuni pe care le deţine la compania Imopost Development, societate ce urmează să ridice complexul de lux „Victoria” pe un teren ce aparţine statului.

Pierderea din cota de participaţii  survine după ce ceilalţi asociaţi, două companii private controlate de omul de afaceri Sorin Creţeanu, au hotărât să participle singure la majorarea capitalului firmei Imopost, mutare ce va lăsa Poşta cu doar 12 procente din viitoarele beneficii ale investiţiei imobiliare.

Compania de stat intrase în afacerea Imopost punând la bătaie un teren în inima Capitalei la un preţ cu mult subevaluat, conform procurorilor anticorupţie.  Pe acest teren urmează să se înalţe un hotel de cinci stele şi un complex. Celelalte asociate din Imopost, Procema S.A. şi Comnord, ambele controlate de omul de afaceri Sorin Creţeanu, au aprobat recent majorarea capitalului social prin aport în numerar şi în natură cu suma de 125 de milioane lei (30 de milioane de euro).

Aportul în natură include un imobil situat în Bulevadrul Preciziei şi un altul în strada Docenţilor, ambele în Bucureşti, şi două terenuri şi construcţii în comuna Jilava. Acestora li se adaugă mai multe terenuri şi construcţii în strada Washington şi Calea Griviţei din Capitală. Trecerea în domeniu privat a terenului Poştei, pe care urmează să se ridice complexul de lux, a făcut obiectul unui dosar penal care s-a soldat anul acesta cu trimiterea în judecată a foşţilor miniştri Tudor Chiuariu, de la Jusţitie, şi Zsolt Nagy, mai marele de la Minsiterul Comunicaţiilor. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite